Optreden Popkoor Mikado bij Alphens Korenfestival

ALPHEN In het centrum van Alphen wordt zaterdag 12 mei het Alphens Korenfestival gehouden. Ook Popkoor Mikado is weer van de partij. Het is de zesde keer dat dit festival georganiseerd wordt en ieder jaar wordt het groter. Op twaalf binnen- en buitenpodia treden 27 verschillende koren uit de regio op. Voor iedere bezoeker wat wils. Van pop naar shanty, van rock naar musical en van klassiek naar gospel.

Het repertoire van Popkoor Mikado spreekt een breed publiek aan. Het is een mix van de muziek Sky Radio en 100% NL. Swingende popmuziek wordt afgewisseld met gevoelige ballads uit de periode zestiger jaren (The Beatles) tot nu (John Legend). De nummers van bijvoorbeeld Bruno Mars, Racoon, Anouk, Jessie J., Van Dik Hout, Bløf, en Pink zijn meerstemmig, herkenbaar, maar vaak toch net in een ander jasje gestoken. Voortdurend wordt het repertoire aangepast en uitgebreid. Een van de laatst toegevoegde nummers is een door de dirigent geschreven arrangement van "Can't stop the Feeling" van Justin Timberlake.

Mikado geeft drie optredens van 30 minuten, om 12:50 uur in de Maranathakerk, om 14:10 uur bij Hema Plein en om 15:30 uur op het Rijnplein.

Tijdens ieder optreden worden andere liedjes gezongen. Het a capella Viva la Vida van Coldplay klinkt prachtig in de akoestiek van de Maranathakerk. Happy van Pharell Williams laat het Rijnplein swingen.

Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten op het Rijnplein. Alle koren zullen gezamenlijk onder begeleiding van het Arti ensemble de dag op passende wijze afsluiten.

www,alphenskorenfestival.nl