Productiehuis zoekt spelers

ALPHEN Al vele jaren maakt Productiehuis Alphen (PA) theatervoorstellingen over de oorlog, als onderdeel van Theater na de Dam. PA zoekt deze keer spelers om samen de nieuwe mei-voorstelling 'Zoals toen. En nu?' te maken.

In 2017 koos PA voor een nieuwe opzet: er was geen script. De acteurs gingen zelf aan de slag. Van het kiezen van een dilemma tot de uitwerking van hun personage. Dit resulteerde in de indringende voorstelling 'Toen die dag' (www.stichtingpa.nl/a-169/toen-die-dag-2017). Het concept is goed bevallen. Daarom pakt PA de voorstelling in 2018 op dezelfde manier aan. Aan de hand van hedendaagse vragen en dilemma's die de spelers zelf inbrengen, wordt het stuk opgebouwd. Auteur Kees Visschedijk helpt, net als vorig jaar, met het ontwikkelen van de uiteindelijke teksten.

Wie wil meedoen en ouder is dan 16 jaar kan voor zondag 14 januari een e-mail sturen naar info@stichtingpa.nl met daarin beschreven het dilemma, de herinnering en/of de gedachte waarmee men aan de slag zou willen gaan. Op basis van de brief bekijkt PA of het dilemma en/of degene die de mail stuurde, in het project past. Scholieren die in hun eindexamenjaar zitten, kunnen niet meedoen. De voorstelling wordt een aantal keren rond 4 mei gespeeld.

De eerste repetitie is dinsdag 16 januari. De groepsleden maken vanaf dat moment samen hun eigen stuk. Dat wordt hard werken, want op 7 april is er een try-out voor de scouts die zich voorbereiden op de herdenking bij de Dam.

De voorstelling wordt rond en op 4 mei gespeeld in het Parktheater in Alphen aan den Rijn. De exacte data zijn nu nog niet bekend.

De regie is in handen van Jan Laman, de artistieke leiding heeft Nancy Ubert. Kees Visschedijk zorgt voor de tekstbewerking en Mirjam van Dijk zorgt voor de PR.

www.stichtingpa.nl