• Pixabay
  • Pixabay

Programma Koningsdag

ALPHEN De voorpret van Koningsdag begint al donderdag 26 april: dan is er van 19.00- 20.00 uur de kindervoorstelling Loet Broedt in het theater Castellum. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk.

KONINGSDAG 27 APRIL

Burgemeester Visserpark:

9.30-13.30 uur Kinderrommelmarkt

10.00 uur: Officiële opening door burgemeester Liesbeth Spies en de voorzitter van de AOV, Zwantine Boer. Na de toespraken zingen Wilhelmus met begeleiding van Crescando. Tijdens de kinderrommelmarkt stuntshow met Double D Variety en voor de allerkleinsten is er Ballonartiest Bloony. De leden van Xammeramme laten van zich horen op traditionele Braziliaanse slagwerkinstrumenten. Bij de Duurzame Ontdekbus kunnen proefjes worden gedaan.

Europapark

12.00-17.00 uur: sport, spel en demonstraties op het Europapark van sportverenigingen uit Alphen. Er zijn springkussens, een klimtoren en een spectaculaire storm- en kabelbaan. Kinderen worden geschminkt en kunnen broodjes bakken en er rijdt een koets rond. De muziek wordt verzorgd door het koor Rock Vocals en coverband Koest. Doe mee met de cupcakewedstrijd.

Rijnplein 10.30 uur Marianna Maras, de stadsbeiaardier van Alphen aan den Rijn, bespeelt het carillon van de Adventskerk.

11.00-13.45 uur: optredens Rock Vocals, Marco de Hollander en Helemaal Top.

13.45-18.00 uur: Rijnplein Dansplein. Onder het motto 'Een feest is pas een feest als je op de dansvloer bent geweest' organiseert de Alphense Oranjevieringen in samenwerking met De Vos Danscentrum, Danscentrum Harry Cools en Salsaband 'Orquesta Poder Latino' een swingend dansfeest.

11.10-16.30 uur: Alphense korendag in Theater Castellum met medewerking van negen koren uit Alphen en omstreken.

Van 25 tot en met 29 april kermis op het Aarplein.