• Walter Planije

Publiek geniet van kinderconcert Wieger

ALPHEN Om te laten zien dat een concert niet saai hoeft te zijn, gaf Arti op zaterdag 3 februari in het Scala College haar jaarlijks kinderconcert. Dit concert, onder leiding van dirigent Sebastiaan Heitema, was speciaal voor families met jonge kinderen die elk op hun eigen manier konden genieten van een muzikaal feestje waar van alles gebeurde.

Marieke Roggeveen

KROKODIL De muzikanten komen in hun nachtgoed op, het verhaal begint in een slaapkamer, en de bezoekers maken kennis met Wieger (gespeeld door Werner Pison) die vertelt dat hij na twee jaar blokfluitles een ander muziekinstrument wil leren bespelen: ,,Maar ik kan niet kiezen!" Met liedjes en muziek maakt het publiek kennis met verschillende muziekinstrumenten en klappen en stampen ze ook mee met het slagwerk. Wieger besluit dat hij trompet wil leren spelen. ,,Lekker swingen en later in een big band spelen." Maar eerst gaat Wieger op vakantie naar Spanje. De muzikanten verruilen hun nachtkleding voor strand- en zwemkleding, en het slaapkamerdecor wordt een stranddecor. ,,Ik zie een krokodil", roept een meisje uit het publiek en ze wijst naar een opblaaskrokodil. Na een heerlijke vakantie vertelt Wieger dat hij het fijn vindt om naar huis te gaan, en zingt: ,,De school, sport en muziek. Dat wordt leuk, laten we gaan. We komen er nu aan."

CONFETTI Het verhaal van Wieger is afgelopen, waarna de muzikanten nog een toegift geven van liedjes van K3. Bij 'Alle Kleuren' vult de zaal zich met confetti. Dan is het familieconcert echt afgelopen en gaan de kinderen, vol van alles wat ze gezien en gehoord hebben, weer met hun ouders naar huis.