• Burgemeester Spies en wethouder Schotanus openen de school door samen met twee leerlingen een kleurig lint door te knippen.

    Walter Planije

Schoolgebouw An Noer geopend

ALPHEN Burgemeester Spies en wethouder Schotanus (onderwijs) openden, door samen met twee leerlingen een kleurig lint door te knippen, het nieuwe schoolgebouw van An Noer in de Polluxstraat.

Ruud Mooy

Op maandagochtend 29 oktober trotseerden circa 300 leerlingen, samen met vele ouders, op het schoolplein de koude voor de feestelijke opening van hun schoolgebouw. Op de eerste schooldag na de herfstvakantie ontving schooldirecteur Sanaa Boutaybi burgemeester Liesbeth Spies en onderwijswethouder Gert-Jan Schotanus.

De directeur is trots op het nieuwe onderkomen: ,,Wij zijn het meest blij dat wij niet meer over twee locaties verdeeld zijn. De school is met 300 leerlingen optimaal gevuld. Er zijn zelfs wachtlijsten voor de klassen 1, 2 en 3 en wij verwachten, gezien de demografische ontwikkeling, nog groei."

Bestuurslid Said Boukayouh, ook verheugd dat de school niet meer gesplitst is, noemde in een korte toespraak de belangrijkste kwaliteiten van An Noer. ,,Goed onderwijs, prestatiegericht met een sterk docententeam dat zich met hart en ziel inzet. Onze leerlingen doen het goed in het voortgezet onderwijs. An Noer biedt ook een goede bijdrage aan de opvoeding tot constructieve burgers." Onder leiding van juf Yamina zongen alle kinderen het lied Welkom op An Noer met onder andere de frases 'In het nieuw gebouw veel lol' en 'Wij leren veel en de juffen zijn top'.

Burgemeester Spies toonde zich net zo blij als de schoolleiding en leerlingen met het nieuwe pand. Zij liet eerst, op deze eerste echt koude ochtend, de leerlingen zich warm stampen en vervolgens samen aftellen tot het knipmoment. Nadat een confettikanon was afgeschoten mochten alle leerlingen via de rode loper de warmte opzoeken en bij de ingang burgemeester en wethouder een hand geven.

Een rondgang aan de hand van de schoolcoördinator toonde dat An Noer nu een mooie accommodatie heeft met naast de ruime leslokalen ook functionele ruimten als een grote gymnastiekzaal, kleuterspeelzaal, schoolbibliotheek, gebedsruimte en atrium.