• Jongeren op gezond gewicht

Schoolkinderen lopen The Daily Mile

ALPHEN Van 5 tot en met 10 maart organiseert landelijk JOGG de 'Week voor de gezonde jeugd'. De Week voor de gezonde jeugd is een week waarin Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) zich hard maakt voor een gezonde toekomst voor jongeren.

Want jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst.

LANDELIJKE AFTRAP De landelijke aftrap van deze week vindt plaats in Alphen aan den Rijn. Op maandag 5 maart wordt de week sportief ingeluid. Dit gebeurd bij basisschool De Stromen in Ridderveld (Batenstein 16). Om 9.30 uur krijgt de hele school het startschot van Erben Wennemars (ambassadeur van The Daily Mile) om 'The Daily Mile' te lopen met de kinderen. De groepen zullen dan om de beurt een aantal rondjes om de school lopen. Wethouder Han de Jager is aanwezig om de kinderen aan te moedigen. Erben Wennemars over The Daily Mile: ,,Laat schoolkinderen elke dag een kwartier rennen. Ik weet zeker dat veel scholen in Nederland dit gaan oppakken. Het kan op elk moment. Je kunt elke dag wel ergens een kwartiertje pakken. Het geeft ook geen gedoe met omkleden, want de kinderen hoeven geen andere kleding aan."

BLIJF OP DE HOOGTE Gedurende de hele week geeft JOGG Alphen aan den Rijn op de Facebookpagina van 'Goed Bezig!' aandacht aan activiteiten, feitjes en weetjes over gezonde jeugd.