• import

Schoonmaakactie Park Zegersloot

ALPHEN Voordat de bladeren vallen omdat het herfst wordt, is het zwerfvuil in Park Zegersloot nog goed te zien. Daarom organiseert de Vereniging Vrienden Park Zegersloot in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn voor zaterdag 6 oktober de - inmiddels - traditionele najaarsschoonmaak. Deze keer wordt het noordelijke deel van het park aangepakt. Om 09.30 uur gaan de vrijwilligers aan de slag vanuit het bezoekerscentrum De Veenweiden, Burgemeester Bruins Slotsingel 15 (achter de kinderboerderij en de pannenkoekenboerderij De Schaapskooi), om 12.30 uur wordt daar afgesloten met een kopje koffie, limonade en een versnapering. De vereniging zorgt voor het benodigde materieel zoals prikstokken en handschoenen.

Jeugdige deelnemers kunnen een prijsje verdienen met een speurtocht.

Park Zegersloot is een uniek natuurgebied met heel veel kansen voor recreatie en maatschappelijk waardevolle activiteiten. Het park is van en voor iedereen. Het park is toegankelijk waar mensen actief en passief kunnen recreëren. De vereniging Vrienden van Park Zegersloot is actief om het park mooi te houden en bij voorkeur nog mooier te maken. Anders gezegd is het doel van de vereniging het beschermen van de algehele leefbaarheid en netheid van Park Zegersloot. De vereniging is ook betrokken bij ideeën en plannen voor het park. Uitgangspunt hierbij is de bescherming van de natuurlijke, recreatieve inrichting van het gebied.

Iedereen kan lid worden. Het lidmaatschap kost € 25,- per jaar. Meer informatie over het park en de Vereniging Vrienden Park Zegersloot vindt u op de website www.parkzegersloot.nl .