• Iris Versteeg

Sound of Celebration geeft mooi Alphens Gospel Kerstconcert

ALPHEN Sinterklaas had Nederland nog niet verlaten maar zondag 3 december vond in het Parkvilla Theater al het eerste kerstconcert in de gemeente plaats. Blijkbaar niet te vroeg want de zaal was uitverkocht.

Ruud Mooy

De organisatoren Lenne Huisman en Hans van Oosten van Serious Music organiseren al vele jaren progressieve rockconcerten in de regio Alphen. Een jaar geleden was het idee voor een kerstgospelconcert bij Huisman op een contemplatief moment opgekomen. De organisatie van dit gospelconcert was dus voor hen nieuw en bijzonder.

In de volledig gevulde zaal waren er optredens van het Alphense gospelkoor Sound of Celebration, zanger/dirigent Tim Hermsen, Alphense zangeres Daniëlle Schaap en een door Hermsen samengestelde band met muzikale vrienden. Zij gaven een zeer gevarieerde voorstelling met bekende kerstliederen, beste gospelklassiekers maar ook eigen nieuwe kerst- en gospelcomposities. Dit alles vanuit algemeen christelijke geloofsovertuiging (alle gezindten).

Sound of Celebration, een groot koor met 50 zangers en dirigent Tim Hermsen, zette met ritmische gospelnummers en enthousiaste vrolijke uitstraling direct de positieve toon. Daniëlle Schaap, heeft voorheen in koren gezongen maar treedt de laatste jaren als solozangeres op. Haar stem is heel zuiver met een groot bereik wat zij vooral met het nummer Cry Out liet horen. Zij heeft inmiddels twee cd's uitgebracht. Twee koorleden, Bart en Miriam, zongen ieder een solopartij. De artiesten traden in alle mogelijke combinaties op. Tim Hermsen (muzikant, zanger en arrangeur), zong met de band enkele eigen solonummers. Het concert werd door alle artiesten afgesloten met de nummers Oh Holy Night en Zegen. Tijdens alle nummers werden de teksten op een groot scherm geprojecteerd met bij Engelse teksten de vertaling. De inhoud van de verschillende gospelnummers zorgde voor een goede balans tussen bezinning en vrolijkheid.

De echtelieden Jolande en Frank Steunebrink, respectievelijk 19 en 5 jaar lid van Sound of Celebration, zijn enthousiast over het koor. "De leden komen vanuit verschillende christelijke richtingen maar het is toch één grote familie. Wij oefenen elke dinsdagavond in de Maranathakerk. Een optreden wat ons bij blijft is ons zilveren jubileumconcert in oktober 2016. De maand december zijn er elk weekend optredens bijvoorbeeld aanstaand weekend in Geraadsbergen (België) Op 16 december treden wij op in Waddinxveen bij het lokale radio-en televisiestation RTW. In totaal doen wij deze maand zevren concerten."

Serious Music kan terugkijken op een geslaagd nieuw project: een vol huis, een mooi concert en de organisatie verliep soepel volgens het vastgestelde tijdschema. De projectie van de teksten bevorderde de inhoudelijkheid en liep synchroon met het gezongene.