• DAT

Straatmuzikantenfestival viert lustrum

ALPHEN De Alphense Talkshow (DAT) verzorgt zaterdag 26 augustus voor de vijfde keer haar jaarlijkse straatmuzikantenfestival.

Vanaf 12.00 uur wordt op verschillende plaatsen in het centrum muziek gebracht door artiesten, die uit heel Nederland naar Alphen aan den Rijn komen. In de winkelcentra Herenhof en Ridderhof beginnen de optredens al om 11.00 uur. In het centrum beginnen de optredens om 12.00 uur. Het festival sluit af met een grote finale om 16.00 uur op het Rijnplein, waar ook de prijzen worden uitgereikt.

Onder de meer dan twintig deelnemers bevinden zich singer-songwriters, zoals de Alphense Crazy Daisy en kleine groepen, zoals het Alphense Duo Refined, dat wordt gevormd door Carmen Olierook en Sjoerd van Steijn. Daarnaast komen er hele zanggroepen, zoals Komopjuh! uit Leiderdorp. De muziekstijlen variëren en gaan van jazz, Keltische traditionals, pop en rock tot het Nederlandse lied.

Vrijwilligers draaien het Straatmuzikantenfestival, de kosten worden volledig gedekt door sponsors. 'Het is ieder jaar weer een uitdaging om het straatmuzikantenfestival ook financieel helemaal rond te krijgen,' zegt voorzitter van De Alphense Talkshow, Gerrit Willems. 'Gelukkig hebben we ook dit jaar weer voldoende ondernemers bereid gevonden om dit initiatief te ondersteunen, waardoor wij de artiesten gastvrij in Alphen aan den Rijn kunnen ontvangen.'

De hoofdprijs is de Flierefluiter, een beeld dat ieder jaar wordt vervaardigd door kunstenares Gea Zwart. Wie er met de verschillende prijzen naar huis gaan, bepaalt de jury. De publieksprijs wordt bepaald door een stemming onder de belangstellende bezoekers van het festival.

De artiesten spelen niet de hele dag op dezelfde plek, maar zijn op verschillende plaatsen te vinden en te horen. Publiek dat niets wil missen, kan een routekaartje ophalen bij de stand van De Alphense Talkshow op het Rijnplein.

https://datstraatmuzikanten.wordpress.com