• Walter Planije

Veel spulletjes wisselen van eigenaar op kindervrijmarkt Ridderhof

ALPHEN Winkelcentrum Ridderhof stond zaterdag 2 september vol leuke kraampjes van de Kindervrijmarkt. Er was een gezellige aanloop van mensen en er werd goed verkocht.

Winkelcentrum Ridderhof ziet er gezellig uit met al die leuk uitgestalde spulletjes in de kramen en op de kleden. Speelgoed en kleding worden het meest aangeboden, maar er liggen ook veel spellen, boeken en dvd's. Rustig struinen bezoekers en winkelend publiek er langs en kijken zorgvuldig of er iets van hun gading bij zit. Sommigen zoeken iets speciaals, maar de meesten snuffelen gewoon lekker rond en laten zich verrassen. Zo ook mevrouw Van 't Hof uit Koudekerk. Mijn dochter uit Ter Aar stuurde me een e-mail over de Kindervrijmarkt", zegt ze. "Ze weet, dat ik graag naar rommelmarkten ga om te snuffelen voor mijn kleinkinderen. En ik heb wat voor ze gevonden: autootjes van Cars, dvd's en een zilverkleurige bodywarmer. Voor mezelf heb ik ook iets leuks gekocht. Een mooie witte fotolijst voor aan de muur. Het is een lijst met vakjes, waar ik fotootjes van mijn kleinkinderen in kan stoppen."

KLEDING De 12-jarige Jip van den Boom heeft een eigen kraam op de Kindervrijmarkt. "Ik heb mijn kamer opgeruimd en opnieuw ingericht", vertelt ze. "De spulletjes, die ik niet meer gebruik verkoop ik hier op de vrijmarkt. Dat zijn boeken, dvd's, knuffels, allerlei accessoires en kleding, ook die van mijn zus. Het loopt goed, vooral de kledingstukken verkopen goed. Vooraf heb ik zelf even rondgelopen op zoek naar pinguïns, Pokémons en leuke hebbedingetjes voor mijn kamer. Ik heb een Pikachu knuffel gevonden. Snuffelen is veel leuker dan spulletjes verkopen, maar ik had na het opruimen zoveel over, dat ik toch maar een kraam heb aangevraagd. Wat ik niet verkoop, gaat weer mee terug naar huis. Dan kunnen mijn nicht en anderen nog even kijken of ze iets willen hebben. Van de opbrengst ga ik waarschijnlijk een nieuwe game voor de Playstation 4 kopen."