• Behalve Jeroen de Nie ontvangen ook de vrijwilligers van verpleeghuis Oudshoorn de vrijwilligersprijs.

    Walter Planije

Vrijwilligersprijs uitgereikt

ALPHEN Wethouder Han de Jager reikte vrijdag 9 maart de Vrijwilligersprijs 2018 uit aan de vrijwilligers van verpleeghuis Oudshoorn. De individuele prijs ging naar Jeroen de Nie. Een jury bestaande uit de raadsleden Ronald Geurts en Helma van der Louw en de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2017, Mariska van Vliet en Petra Dresscher van Ik-kook-ook-voor-jou, hebben uit de twintig inzendingen twee organisaties en twee individuele vrijwilligers geselecteerd, te weten: (organisaties) Stichting Akkerbloem voor het werk dat zij doen voor de bewoners in de wijk, en de vrijwilligers van Verpleeghuis Oudshoorn voor het werk dat zij doen voor de bewoners van het verpleeghuis, en: (individuele vrijwilligers) Jeroen de Nie voor zijn inzet bij Stichting Max, het Alphens Sinterklaasjournaal en het Vakantiespel, en Janny de Bruijn voor haar inzet bij Stichting Tsjernobyl Alphen. In de afgelopen weken konden alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn op hen stemmen.

Marieke Roggeveen

CHEQUE ,,Er zijn in totaal zeshonderd stemmen uitgebracht", vertelde wethouder Han de Jager tijdens de prijsuitreiking. ,,Met deze prijs willen wij aangeven dat vrijwilligerswerk gewaardeerd wordt en belangrijk is."

Na deze inleiding maakte Han de Jager de namen van de winnaars bekend: de 346 vrijwilligers van Verpleeghuis Oudshoorn en Jeroen de Nie (individuele winnaar). Beiden kregen een oorkonde en een cheque ter waarde van 750 euro om te besteden aan hun vrijwilligerswerk.

Janny de Bruijn en Stichting Akkerbloem werden tweede, zij ontvingen elk een cheque ter waarde van 250 euro als financiële bijdragen voor hun vrijwillige activiteiten.

WAARDERING ,,Geweldig", reageerde Jeroen de Nie enthousiast. ,,Super, dat ik deze prijs mag ontvangen. Een enorme waardering en een hele eer."

Al op zijn twaalfde begon Jeroen de Nie (nu 25) bij Stichting Max. ,,Bij Max komen veel soorten jongeren, ik vind het mooi om met verschillende groepen te werken. Een van de mooiste momenten vind ik een opmerking van een jongere uit de beginjaren van Max die jaren later tegen mij zei: 'Als ik nooit bij Max was gekomen, weet ik niet wat er van mij terecht zou zijn gekomen.' Zo mooi om te horen. Dit werk geeft mij ontzettend veel voldoening, evenals het werk voor het Alphens Sinterklaasjournaal en het Vakantiespel. Echt, ik ben heel blij met deze prijs!"

TROTS Ook Peggy van Hemessen en Lisette van der Wal, vrijwilligerscoördinatoren van Verpleeghuis Oudshoorn, reageerden blij op de Vrijwilligersprijs. ,,Wat we gaan doen met het geld? Daar hebben we nog niet over nagedacht, we dachten dat we tweede zouden worden. Maar o, wat zijn wij trots op onze vrijwilligers, 346 in totaal in de leeftijd van 17 tot 92 jaar! Zij zijn er altijd, door weer en wind… we kunnen altijd op ze rekenen. Met elkaar geven ze net dat beetje extra voor onze bewoners… Geweldig trots op deze prijs!"