• import

Ajax en Mazraoui verlengen contract

ALPHEN Voetbalclub Ajax en Alphenaar Noussair Mazraoui hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2018. In nabijheid van zijn naaste familie tekende Mazraoui op sportpark De Toekomst zijn nieuwe verbintenis die ingaat op 1 juli 2018 en loopt tot en met 30 juni 2021. 

Rob Langerak

,,Het is een geweldig gevoel”, reageerde de 20-jarige middenvelder na afloop voor de camera van Ajax TV. ,,Na mijn eerste contract heb ik zo goed mogelijk mijn best gedaan om dit te kunnen verlengen en het is mooi dat dit nu is gelukt.”

De Alphenaar speelt sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 12 augustus 2016 bij Jong Ajax zijn debuut in het betaalde voetbal tegen Almere City. Na 53 wedstrijden en elf doelpunten in het beloftenelftal, maakte hij op 4 februari dit jaar als invaller tijdens Ajax-NAC zijn debuut in de eredivisie. Op 12 maart werd Mazraoui door trainer Erik ten Hag officieel aan de selectie van Ajax 1 toegevoegd. Na een korte afwezigheid vanwege een liesblessure, zat hij afgelopen zondag weer bij de wedstrijdselectie voor het met 1-0 gewonnen duel tegen Heracles Almelo. Daarbij kwam hij na 81 minuten binnen de lijnen als vervanger van matchwinner David Neres.

Mazraoui realiseert zich dat het heel snel kan gaan in de voetballerij en wil zich graag verder ontwikkelen. ,,Mijn volgende doel is nu om zoveel mogelijk te spelen en van daaruit een vaste basisspeler te worden in Ajax 1.”