Alphense Boys genomineerd voor rookvrije generatie award

ALPHEN Alphense Boys is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Awards 2018 in de categorie Sportverenigingen. Met de Awards worden de initiatieven in het zonnetje gezet, die zijn genomen op weg naar een Rookvrije Generatie.

Sinds 1 januari 2018 is Alphense Boys de eerste rookvrije voetbalvereniging in Alphen aan den Rijn. De club vindt het belangrijk dat kinderen gezond en sportief kunnen opgroeien. Roken past daar niet bij, dus daarom wordt het sportcomplex rookvrij gemaakt.

Om de nieuwe afspraken aan alle leden en bezoekers van het Boyscomplex duidelijk te maken, wordt tot 1 april campagne gevoerd. Overal hangen bordjes, banners, posters en spandoeken, en op social media draaien binnenkort filmpjes waarin 'ambassadeurs' duidelijk maken dat roken en sporten niet bij elkaar horen. Hierdoor kan het niemand ontgaan dat Alphense Boys rookvrij is.

Een goed voorbeeld doet goed volgen. Alphense Boys is ervan overtuigd dat binnenkort veel andere voetbalclubs en andere sportverenigingen het initiatief volgen.

In de categorie Sportverenigingen zijn vijftien sportverenigingen uit heel Nederland genomineerd. Via een stemming worden drie finalisten gekozen op basis van de meeste stemmen (50% publieksstemmen, 50% jurystemmen). Stemmen kan tot en met 28 februari via: www.rookvrijegeneratie.nl/awards.

De drie finalisten ontvangen een uitnodiging voor de uitreiking van de Rookvrije Generatie Awards op 19 maart in het Nijntje Museum in Utrecht. Daar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.