• Sander Egberts heeft in de verlenging de score geopend en dat wordt gevierd.

    Rob Langerak

Alphia slaat in verlenging toe

ALPHEN Alphia is hard op weg naar een stunt. Na eerst Koudekerk in de nacompetitie uitgeschakeld te hebben moest nu ook Siveo'60 er aan geloven. Op een goed gevuld sportpark de Bijlen werd de club uit Zegveld met 2-0 verslagen en dat was dezelfde uitslag als vorige week bij Koudekerk. ',,Opnieuw de nul gehouden dus we hebben de uitgedachte tactiek goed uitgevoerd. Ik moest op een gegeven moment wel wat bijstellen, maar het pakte goed uit. Gelukkig beslisten we het in de verlenging, want met zo'n goede keeper als Siveo heeft zou dat een moeilijk verhaal zijn geworden'', was de terechte analyse van trainer Angelo Leverock.

Theo van Egmond

Negentig minuten lang viel er niet al te veel te beleven. Beide teams leken er voor te gaan om absoluut niet te verliezen. In de verlenging was er nog maar een team dat voetbalde en dat was de thuisclub. De zege was achteraf gezien dan ook volkomen terecht, maar wat had Alphia een grote hoeveelheid kansen nodig om toch nog als winnaar uit de strijd te komen. Beste man van het veld was in de eerste helft zaalvoetballer Bryan de Bruin. Die kan echt goed voetballen, maar zijn rendement bleek toch onvoldoende om de bezoekers te vellen. Net als bijna alle andere spelers zat hij er in het verloop van de wedstrijd helemaal doorheen.

Voetballen op kunstgras met dergelijke temperaturen is slopend. Hoewel het wel degelijk ergens om ging werd het een bijzonder sportieve wedstrijd. De spelers hadden respect voor elkaar. Arbiter Mo Moussaoui voelde die sfeer heel goed aan en hield de gele kaarten in zijn zak. In de laatste zes minuten van de reguliere speeltijd leek toch nog een beslissing te vallen. Eerst bood Alphia-verdediger Djovi Borreman met een gigantische blunder Mike van der Steen de gelegenheid om de 0-1 binnen te schieten, maar hij faalde. Direct daarna kreeg Bryan de Bruin aan de overkant een grote kans, maar hij kapte weer eens te veel een man uit en schoot Alphia-doelman Robbert Plug de bal tegen Gerwin Verlaan aan, maar een treffer viel niet. Toch nog even spektakel dus. In de verlenging had Siveo'60 weinig meer in te brengen. Legio kansen voor Alphia op de 1-0 bleven onbenut.

Een daarvan was een schot van Bryan de Bruin die de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in zag stuiten. Dat het vooralsnog 0-0 bleef was niet alleen te wijten aan het missen van al die grote kansen, maar ook aan het geweldige keeperswerk van Erik Streng. Deze ging echter na 22 minuten in de verlenging na een misverstand met een verdediger gruwelijk in de fout. De net ingevallen Bas Hazenbroek zette goed door, legde bal breed en een andere invaller Sander Egberts had vervolgens voor het intikken. En dat deed hij ook. Uiteraard zetten de gasten nog wel even volledig aan, maar de krachten waren weggevloeid en de Alphia-verdedigers roeiden alle ballen weg. In de vierde minuut van de extra tijd werd het ook nog eens 2-0. Op het middenveld kwam de bal via de rug van de arbiter in Alphens balbezit en Kelvin Hoogendoorn en invaller Vincent Hoogervorst speelden al combinerend de nog weinig overgebleven verdedigers helemaal gek. Hoogervorst mocht de 2-0 maken.

Zaterdag komt in de alles beslissende wedstrijd het Leidse LSVV'70 op bezoek. Komt dat zien!