• Milan Stiphout test het shirt van zijn tegenstander

    Rob Langerak
  • Sonny Pronk valt na aanraking van Bas van Zoest, rood en strafschop

    Rob Langerak

ARC en Alphia nog zonder puntenverlies

ALPHEN Van de Alphense voetbalclubs hebben alleen ARC en Alphia na drie ronden nog geen punt verspeeld. Zwammerdam is nog puntloos en AVV Alphen pakte het eerste punt. Alphense Boys ging in een hectische slotfase onderuit.

Rob Langerak

ARC ARC ging zaterdag op bezoek bij Westlandia. De ploeg van Mark Evers liet zich terugdringen op eigen helft, maar kreeg daardoor veel ruimte om te counteren. Na gemiste kansen voor Huib Oversloot, Daan van Leeuwen en Maurits Splinter (vrije trap) was het, dankzij Stefan den Horder, na 35 minuten wel raak. Na de pauze kregen beide ploegen mogelijkheden en haalde verdediger Angelo Groen een inzet van ARC van de lijn. Omdat de bezoekers steeds slordiger werden, bleef het lang spannend. Toch hielden de Alphenaren stand en pakten zij ook nu weer de volle winst.

ZWAMMERDAM Zwammerdam leed een verdiende nederlaag tegen Leiden. De thuisploeg werd in de beginfase overlopen en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. De Dammenaren herstelden zich en kwamen door twee doelpunten van Daniël van Leeuwen terug tot 2-2. In de extra tijd van de eerste helft kwam Leiden weer op voorsprong op 2-3, omdat de defensie van Zwammerdam het liet afweten. Na de pauze kwam Zwammerdam er niet meer aan te pas. Keeper Emiel Samsom hield zijn ploeg lang overeind, maar in de 70ste minuut kon hij de 2-4 ook niet voorkomen. Tegen WDS zal de ploeg uit een ander vaatje moeten tappen om van de laatste plaats af te komen.

AARLANDERVEEN Aarlanderveen verloor thuis met 2-3 van Zevenhoven. Na gemiste kansen voor beide ploegen, bracht Aron Bunnik de thuisploeg op 1-0. Aarlanderveen liet daarna een aantal kansen liggen en kwam met de schrik vrij toen Ruben Plaisier op de paal schoot. Na een uur kwam Zevenhoven langszij, toen Nick Vis de bal van afstand in de kruising schoot. Mitchel Pijpers zorgde acht minuten later voor de 1-2. Vanuit de draai maakte Aziz el Bouazatti een kwartier voor tijd gelijk, maar uit een corner kopte Erik Luijben de bezoekers naar een 2-3 overwinning.