• Milan Stiphout zorgt vanaf rechts voor dreiging

    Rob Langerak
  • Oscar Leune probeert Huib Oversloot van de bal te zetten

    Rob Langerak
  • Oscar Leune probeert Huib Oversloot van de bal te zetten

    Rob Langerak

ARC geeft winst simpel weg

ALPHEN Door een remise bij CSW verspeelde ARC zaterdag de koppositie aan Volendam, terwijl Aarlanderveen op titelkoers blijft. Alphia deed prima zaken door de concurrent voor de vierde plaats, Meerburg, te verslaan.

Rob Langerak en Theo van Egmond

Halverwege de wedstrijd CSW-ARC leek er voor de Alphenaren geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van Mark Evers stond in Wilnis met 0-2 voor en had zelfs kansen op een hogere score. In het laatste kwartier ging het mis. De thuisploeg kwam langszij, waardoor ARC de koppositie verspeelde aan Volendam, dat thuis won van Marken.

Het leek een makkelijke middag te worden, want al na vijf minuten kreeg ARC een strafschop, omdat Killian Bouwhuis onderuit werd gehaald. De kalktrap van Jop Knoester bleek onhoudbaar voor keeper Giovanni Santangelo. Vanaf dat moment had CSW nog weinig te vertellen. De 0-2 na 32 minuten was een logisch gevolg. Bouwhuis stuitte op de keeper, maar in de rebound vond Den Horder alsnog het net. Nog voor rust had Bouwhuis de wedstrijd in het slot moeten gooien, maar hij mikte van dichtbij over. Na rust was er van de geestdrift van de Alphenaren weinig over. Er waren nog wel mogelijkheden, maar CSW kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. De achterhoede van de Alphenaren begon te kraken en een begaf het een kwartier voor tijd, toen Jelle van den Bosch een vrije trap binnen kopte, 1-2. Luca Janszen kreeg na een stevige overtreding terecht rood en daardoor kreeg CSW de laatste tien minuten nog meer ruimte. De 2-2 kon niet uitblijven en die viel dan ook vrij knullig. Een mislukte voorzet van invaller Joël Wattimena dwarrelde door de wind zomaar over keeper Aäron Balk in de bovenhoek. Triest, want hij had eerder fraaie reddingen verricht. Nadat ook CSW met tien man verder moest (2x geel) kreeg ARC via Huib Oversloot in de extra tijd nog een mogelijkheid op 2-3, maar het bleef bij de puntendeling.

In 3A won koploper Soccer Boys met 1-4 bij Zwammerdam. De thuisploeg deed goed mee, maar de bezoekers waren effectiever in de afronding. Daniël van Leeuwen redde de Zwammerdamse eer. Door doelpunten van Aziz El Bouazatti (3x), Jorn Poelwijk (2x), Mike Busse en Elias Karmeris won Aarlanderveen met 7-1 van SPV '81. Alphia deed prima zaken door de concurrent voor de vierde plaats, Meerburg, te verslaan. Bryan de Bruin scoorde drie keer en Sander Egberts deed er nog een bij: 4-0. Als zaterdag bij KSD-Marine wordt gewonnen lijkt een ticket voor de nacompetitie binnen.

ZONDAGVOETBAL Alphense Boys was al negen wedstrijden op een rij ongeslagen en leek daar ook nummer tien aan toe te voegen. In de thuiswedstrijd tegen RKAVV stond het na negentig minuten sportief voetbal nog steeds 0-0, maar in de extra tijd kreeg een Leidschendammer vrije doorgang en werd op het scorebord de 0 onder 'gasten' veranderd in 1. Een gelijkspel zou eigenlijk een juiste uitslag geweest zijn, want beide partijen deden voor elkaar niet onder. Althans, wat slordigheid betreft. Het was beslist geen voetbal van hoofdklasseniveau wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen. Als het al eens tot het trachten af te werken van kansen betreft stonden er aan het eind altijd nog twee stoere keepers. Tim van der Linden van de thuisploeg en Mike ten Kroode van de gasten lieten zich niet passeren. Alphense Boys had wel de pech dat Raychelo Fecunda kort voor de pauze geblesseerd moest afhaken en dat is een groot gemis. Een kwartier voor tijd kon ook een ander loopwonder, Milan Stiphout, niet verder. Voor Alphense Boys rest nu niet meer, maar ook niet minder, dan het in alle rust afwerken van het seizoen in de Hoofdklasse. In ieder geval heeft de club aangetoond op dit niveau heel goed te kunnen meekomen. Met ontzettend veel geluk zit er wellicht nog een mogelijk lucratieve vierde plaats in, maar dan moet echt alles meezitten en dienen de resterende wedstrijden wel gewonnen dienen te worden. Zondag gaan Aad van den Berg en Eli Wattimury en hun mannen op visite bij middenmoter MSC.

Alphen behaalde in Den Haag tegen HVV het eerste punt in 2018. Het werd 1-1, maar een punt is niet genoeg. Negen punten, inclusief doelsaldo, inhalen in vijf wedstrijden is in theorie niet onmogelijk, maar in de praktijk wel.