• Bij ARC was opnieuw een grote rol weggelegd voor Stefan den Horder

    Rob Langerak
  • Yassine Barraki kleineert heel even zijn tegenstander van VUC

    Rob Langerak

ARC verbreekt record, Alphen op degradatieplaats

ALPHEN Van de zes Alphense voetbalclubs kwam alleen Alphia niet in actie. Wij belichten deze week de wedstrijden van ARC (nog steeds top op zaterdag) en AVV Alphen dat op zondag diep wegzakte. ARC won met 2-0 van FC Breukelen, waarin de doelpunten op mooie momenten vielen. In de extra tijd van de eerste helft kopte Stefan den Horder een vrije trap van Jop Knoester binnen en in de extra tijd van deel twee speelde hij opnieuw een grote rol bij treffer nummer twee.

Rob Langerak en Theo van Egmond

Op zoek naar de gelijkmaker ging keeper Nick Turksma in de slotfase mee naar voren bij een hoekschop. Doelman Aäron Balk redde en zag Den Horder diep gaan. Zijn doelpoging mislukte, maar invaller Matthijs de Oude pikte het speeltuig op en scoorde alsnog. Eigenlijk was het speelveld op Zegersloot amper bespeelbaar. Daarnaast bleek Breukelen fysieke kracht niet te schuwen. ARC liet zich niet imponeren en wachtte rustig de kansen af. ,,We hebben geen creatieve speler die een paar man uitspeelt en moeten het hebben van werklust. Dat hebben we heel volwassen gedaan", concludeerde trainer Mark Evers na afloop.

Na rust probeerde ARC door te drukken, maar een afstandsschot van Jop Knoester werd uit de hoek getikt, Daan van Leeuwen schoot voorlangs en Den Horder kwam een teenlengte tekort. Breukelen kwam er ook gevaarlijk uit, maar slaagde er niet in om de bal in het net te krijgen. ,,Op zulke momenten heeft onze keeper magneetjes in zijn handschoenen", vatte Evers het geluk van de koploper samen. Omdat zijn ploeg achterin opnieuw de nul hield, werd een record uit de jaargang 1968-1969 verbroken. Toen kreeg ARC in officiële wedstrijden 456 minuten lang geen doelpunt tegen, nu heeft de ploeg 485 minuten achtereen een 'clean sheet'. De vraag is hoeveel minuten daar zaterdag aan worden toegevoegd. ARC gaat dan op bezoek bij Volendam, de meest scorende ploeg in de 1e klasse A en na afgelopen weekend ook de nummer 2 en grootste concurrent.

AVV ALPHEN Het uitstapje van de selectie van AVV Alphen naar Belek zal ongetwijfeld gezellig zijn geweest, maar qua teamgeest zijn de resultaten er niet van terug te zien. Ook de tweede wedstrijd na de winterstop werd verloren. Het Haagse VUC, derde op de ranglijst, dat wel, was met 3-1 te sterk. Nadat scheidsrechter Mank besloten had dat de lijnen na een extra behandeling wel te zien waren en dat de spelers van VUC in reserveshirts moesten gaan spelen omdat de originele te veel op die van Alphen zouden lijken konden de ploegen eindelijk aan de slag. Voetballend deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Bij de bezoekers zat er echter net iets meer organisatie in. En effectiviteit. Er lopen bij Alphen best aardige voetballers maar een echt team is het nog steeds niet. Keeper Rick de Vries begint zich steeds beter te ontwikkelen. Hij hield de Hagenaars in de openingsfase twee keer van scoren af, maar was na ruim twintig minuten kansloos op het strakke schot van Dennis van der Poel, die kon uithalen omdat zijn opponent weggleed. Na de pauze startte de visite voortvarend. Met inzetten tegen lat en paal kwam Alphen goed weg. Aan de andere kant keerde keeper Thomas Dijksman een inzet van Aatif El Bouny knap. Een klein kwartier verder had hij echter geen verweer toen diezelfde El Bouny met het hoofd een vrije trap van Mounir el Bouny tot doelpunt promoveerde. Al vrij snel daarna nam VUC echter opnieuw de leiding, Een Hagenaar trok een Alphen-speler slim naar de grond en kon daardoor ongestoord een voorzet geven die door Kevin van der Poel werd verzilverd. De Ter Aarse arbiter, vreemd en warrig leidend, was niks ongeoorloofds opgevallen. Op de strafschop die Bram Egberts in de ruim bemeten extra tijd volkomen onnodig veroorzaakte, was niets aan te merken: 1-3 door Jergo Leijdekkers. Alphen staat nu op doelsaldo laatste in 2C.

Overige uitslagen Een sterker Zwammerdam bleef zaterdag bij DSVP op 1-1 steken. Donny van den Neut opende al vroeg de score. De tegentreffer viel na ruim een kwartier. Dankzij een 0-3 overwinning op Rohda'76 en een nederlaag van NSV'46 heeft Aarlanderveen in de 4e klasse C nu de minste verliespunten. Aziz el Bouazatti scoorde driemaal voor de Veners. Alphense Boys won in Hoorn met 1-3 van Hollandia. Thom Nouwens scoorde twee keer (een vanaf de stip) en Bas van Zoest tekende voor de 3-0.