• Mounir el Bouny raakt de bal kwijt

    Rob Langerak
  • Ondanks een 2-0 voorsprong bij rust weet Be Fair de overwinning toch naar zich toe te trekken.

    Walter Planije

Be Fair velt Zwammerdam

ALPHEN Aarlanderveen blijft na een zevenklapper op titelkoers. De andere Alphense zaterdagclubs gingen onderuit. Dat gold zondag eveneens voor Alphen. Alphense Boys toont zich een waardige hoofdklasser en deed bij DHC wel goede zaken.

Rob Langerak en Theo van Egmond

Voor Zwammerdam leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht, want met een 2-0 voorsprong ging de ploeg van Rob de Lange de rust in. In het tweede deel kwam het Waddinxveens Be Fair echter langszij en in de blessuretijd trokken de bezoekers met 2-3 de volle winst naar zich toe. Een zure nederlaag voor de Dammenaren, maar op de zege viel weinig af te dingen. De Waddinxveners waren lang de bovenliggende partij. Van vijf grote kansen, raakte er eentje de lat. De thuisploeg bleek een stuk effectiever. Na 38 minuten opende spits Daniël van Leeuwen de score en drie minuten later benutte aanvoerder Lars Kremer een strafschop. Na rust ging het al snel fout. Via een penalty kwamen de bezoekers terug tot 2-1. Kremer was met een knieblessure in de kleedkamer achtergebleven, waardoor Zwammerdam het verder zonder regisseur moest doen. Het werd nog erger toen Mark van Zoest na 64 minuten ook een voortijdige gang naar de kleedruimte maakte, omdat hij rood kreeg voor het vasthouden van een doorgebroken speler. Zwammerdam moest dus met tien man verder en met nog een kwartier te spelen kwam Be Fair langszij. De thuisploeg probeerde een punt vast te houden, maar slaagde daar niet in. In de 94ste minuut werd doelman Emiel Samsom voor de derde keer verslagen en leed zijn ploeg de negende competitienederlaag van het seizoen. De geblesseerde Kremer het duel zaterdag bij DWO in Zoetermeer te missen. Trainer De Lange zal moeten puzzelen om dan een volwaardige selectie binnen de lijnen te krijgen.

ARC verloor met 3-1 bij Forum Sport. Invaller Killian Bouwhuis scoorde voor de Alphenaren. Door de nederlaag is de voorsprong op Volendam geslonken tot vier punten. Bij Aarlanderveen-Rijnstreek. werd het 7-0 door doelpunten van Mike Busse, Aziz el Bouazatti (3x), Jorn Poelwijk (2x) en Derk Gruppen. Alphia verloor na een 1-0 ruststand met 1-2 van koploper VVSB. Volgens trainer Angelo Leverock was zijn team de betere ploeg, maar waren twee keepersfouten fataal. Alphia blijft desondanks vierde in 4C.

ZONDAGVOETBAL Alphen verloor voor de achtste keer in 2018. Middenmoter Teylingen won dik verdiend met 4-0 en drukte de thuisploeg nog dieper in de toch al levensgrote zorgen. De tegenstander uit Sassenheim is ook geen hoogvlieger, maar er zit toch aanmerkelijk meer voetbal in dan in de ploeg van Rob Wolsleger. Slechts twee kansjes kreeg de thuisclub gedurende negentig minuten, die ondanks vier gele kaarten wel sportief verliepen. Nadat de bezoekers al twee behoorlijke kansen onbenut hadden gelaten, was het na een klein half uur wel raak. Uitgerekend een van de wel aardig voetballende spelers, Aatif El Bouny ging in de fout en die werd prompt afgestraft. Op slag van rust werd het 0-2. Nu was het Bram Egberts die de bal inleverde. Doelman Rick de Vries redde in eerste instantie knap, maar was kansloos in de rebound. Na de pauze viel er weinig meer te beleven. Alphen kwam amper aan voetballen toe en Teylingen zakte ook naar een bedenkelijk niveau. Toch werd het in de laatste drie minuten nog 0-4 en was opnieuw sprake van een stevige nederlaag. Van enige teamgeest lijkt geen sprake meer. De meeste spelers doen maar wat en combinaties over meer dan twee schijven vallen niet meer te noteren. Als dan ook nog de in potentie allerbeste voetballer Jan de Lange gewisseld wordt, snapt geen enkele supporter er meer iets van. Bankzitter Omed Latifi sukkelde ruim voor tijd, toen hij door had niet meer ingebracht te gaan worden al richting kleedkamer en een andere reeds gewisselde speler was al geruime tijd voor afloop van de partij omgekleed op weg naar huis.

Alphense Boys bleef voor de achtste keer op een rij ongeslagen. In Delft werd zaterdagavond met 3-2 van DHC gewonnen. Een 1-0 achterstand werd door Arjan Ouwendijk en Thijs Hoogenboom omgezet in een 2-1 voorsprong, maar de thuisclub kwam langszij en leek een punt te gaan pakken. Nadat ex-prof Wesley Verhoek na twee keer geel was weggestuurd, kopte Bas van Zoest uit een hoekschop van Thom Nouwens de winnende 3-2 binnen.