• Walter Planije

Boksers vechten 5000 euro bij elkaar voor KiKa

ALPHEN Bij Kassem Gym in Alphen aan den Rijn werd zaterdag 10 februari gevochten tegen kanker. Eind novemer 2017 werd Lahbib Kassem gebeld met de vraag of hij namens de sportschool Kassem Gym een evenement zou willen organiseren ten behoeve van KiKa. Hier hoefde hij niet lang over na te denken en direct werden de plannen gemaakt.

Twee jaar geleden organiseerde Kassem Gym samen met Bezemer Fitness 'Vechten tegen Kanker'. Deze editie is de boeken ingegaan onder de naam 'Gerard Bosman Memorial' en was een geweldig succes. Destijds werd ruim 2.100 euro opgehaald en dit volledige bedrag werd ter beschikking gesteld aan de stichting Alpe d'HuZes ( KWF). Gezien het eerdere succes leek het nu tijd te zijn voor part 2.

Deze keer werd het groter aangepakt. De contacten met de andere boks- en kickboksscholen werden gezocht en binnen enkele dagen verbonden ook 4Sport Training Center, Allround Boxing en Boksschool Teus de Kruyf zich aan het evenement. Er werd een aantal malen gezamenlijk getraind en de mooiste partijen werden samengesteld om zo een aantrekkelijk programma te bieden. Voor sommige deelnemers bleek het niet mogelijk te zijn om een tegenstander te vinden binnen Alphen aan den Rijn en daarop werd de hulp gezocht buiten Alphen. In Amsterdam en Veenendaal bleek er zelfs animo te zijn om deel te nemen en zo werd het programma compleet gemaakt.

52 deelnemers stapten de ring in, na een aantal weken flink getraind te hebben, en hebben zich daarmee ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. Een vereiste was dat de deelnemers nog niet eerder deelgenomen mochten hebben aan een wedstrijd en dus zonder enige ervaring in de ring mee zouden doen.

De toegangskaarten waren niet aan te slepen en binnen drie dagen was 'Vechten tegen Kanker' volledig uitverkocht. Naast de verkoop van de kaarten waren er nog andere opbrengsten. Diverse sponsoren hebben zich aangeboden om zo een nog hoger rendement te kunnen behalen. Hierdoor werd het mogelijk om ook de opbrengsten van het eten en drinken te kunnen doneren aan KiKa.

Er kan teruggekeken worden op een mooi evenement waarbij het duidelijk zichtbaar is dat sport inderdaad verbroedert. In totaal bracht het evenement 3.682,65 euro op. Jumbo Ten Brink rondde dat bedrag af op 4.000 euro, Passie voor Slapen verhoogde naar 4.500 euro en als klap op de vuurpijl werd het bedrag door Roest Bouwadvies afgerond op 5.000 euro.

Gezien het complete resultaat van deze dag is 'Vechten tegen Kanker part 3' natuurlijk in aantocht.