• De hockeydames worden bij de club gehuldigd.

    Eigen foto

Hockeydames HCA promoveren

ALPHEN De dames van Hockeyclub Alphen (HCA) hebben het geflikt. Ze werden winnaar van de play-offs en promoveren naar de Overgangsklasse. Dat niveau werd in de historie van de club nooit eerder bereikt.

Theo van Egmond

In de eerste ronde van de nacompetitie werd eerst HVE (Enschede) in drie duels uitgeschakeld en afgelopen weekeinde was Weert de klos. Die club werd de eerste klasse ingeduwd. De thuiswedstrijd vrijdag leverde tegen Weert een 2-1 overwinning op. Het grote talent Jip Blaas opende de score, maar de bezoekers kwamen vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte. Floortje van Rongen produceerde vervolgens de winnende treffer. Na uitgebreid gedineerd te hebben vertrok het gezelschap naar Weert om daar de nacht door te brengen en alvast sfeer te proeven op het complex van de hockeyvereniging aldaar.

SPANNEND Het werd zaterdag een bijzonder spannend duel. Na acht minuten al kwamen de dames uit Alphen op voorsprong door een doelpunt van Eva Velthuis die een vrije slag van Manou de Blois tot doelpunt promoveerde. De vermoeidheid na enkele inspannende weken leek toe te gaan slaan en de thuisclub ging er langs en er over: 2-1 kort na de pauze.

SLOTFASE Het zat HCA niet tegen met enkele scheidsrechterlijke beslissingen en nadat Marit Trouwborst met nog tien minuten op de klok de gelijkmaker liet noteren werd het een slotfase waarin de zenuwen aan beide kanten overheersten.

SHOOT-OUTS Het bleef bij die 2-2 en dat betekende shoot-outs nemen. De KNHB startte dit seizoen een proef om bij een gelijke eindstand shoot-outs te laten nemen voor een bonuspunt. Keepster Danara Gerla stopte de vijfde poging van Weert waarna Minke Boeijenga de keepster van Weert wel het nakijken gaf. Een derde wedstrijd werd hierdoor onnodig en Alphen stapt de Overgangsklasse binnen. Dat gaat in ieder geval gebeuren zonder Tineke van Sonsbeek. Zij stopt er mee.

HISTORISCH De promotie was een historisch moment voor de vereniging die dit jaar 50 jaar bestaat. Het team werd afgelopen zondag 17.00 uur op de club gehuldigd.