• Thomas Lamberts wint het in de lucht

    Rob Langerak
  • Drukte voor het doel van Rick de Vries

    Rob Langerak

Knappe winst Aarlanderveen

ALPHEN De grootste verrassing was afgelopen weekend de winst van Aarlanderveen op koploper NSV'46. Alphia won opnieuw, terwijl ARC, Zwammerdam en Alphense Boys de punten deelden. Alphen ging in eigen huis onderuit.

Rob Langerak en Theo van Egmond

ARC speelde bij WV-HEDW met 1-1 gelijk en zag Sportlust'46 er met de periodetitel vandoor gaan. Van teleurstelling was amper sprake, want ten opzichte van de vorige jaargang doet de Racing het nog altijd prima, vond ook trainer Mark Evers. Teleurstelling was er wel vanwege de ernstige knieblessure die Calvin Hoogstraten kort voor rust opliep. Verder was de eerste helft amper boeiend. Het tweede deel was een stuk vermakelijker. ARC begon flitsend, terwijl de thuisploeg zich (ten koste van zes gele kaarten) fysiek hevig verzette. Het leverde ARC na een uur spelen een verdiende treffer op na een weergaloze actie van Maurice Splinter. De Alphenaren verzuimden door te drukken. Na slordig verdedigen en een mislukte ingreep van keeper Aäron Balk kwam de 1-1 van Mick van Moerkerk als een donderslag bij de grauwe hemel. ARC kreeg het moeilijk en kwam een paar keer goed weg. Het eigen slotoffensief leverde ook niets op, maar met het gelijke spel had iedereen vrede.

Zwammerdam deelde thuis met 1-1 de punten met het Zoetermeerse DWO, waartegen het ooit op penalty's promoveerde. Via Justin Bons was Damme na 13 minuten op voorsprong gekomen. DWO drong daarna aan, maar stuitte regelmatig op de uitblinkende doelman Emiel Samsom, doch hij kon de 1-1 van Kevin Mbemba kort voor rust niet voorkomen. Daniël van Leeuwen had in de slotminuut de winnende treffer op zijn schoen, maar de paal verhinderde dat.

Aarlanderveen Het duel tussen Aarlanderveen en koploper NSV '46 was lang rommelig. Voor rust lieten de bezoekers kansen liggen, maar snel na de hervatting liet Robin Verhaar keeper Maico du Chatinier kansloos. Aarlanderveen stroopte de mouwen op en keeper Boers voorkwam ten koste van geel de gelijkmaker van Jorn Poelwijk. Aziz el Bouazatti was later wel trefzeker. De Veners gingen op zoek naar meer en kregen dat, toen NSV aan de noodrem trok nadat El Bouazatti opnieuw in de zestien verscheen. Hij benutte zelf de strafschop, 2-1. De ploeg uit Noorden probeerde het nog wel, maar na tweemaal geel voor spits Van Koert was het over.

Alphense Boys pakte voor het eerst dit seizoen een punt in een uitwedstrijd op echt gras. De drie eerder buiten Alphen gespeelde wedstrijden op deze voetbalondergrond leverden allemaal een nederlaag op. In Silvolde bleek het veld in erbarmelijke staat te verkeren en het regende maar de mannen uit Alphen wisten toch een punt te pakken tegen de nummer twee van de ranglijst. Volgens trainer Aad van den Berg was een gelijkspel absoluut verdiend. Hij was van mening dat Alphense Boys de betere ploeg was en de meeste kansen kreeg. Geen van die mogelijkheden werd echter benut. Met name Thijs Hoogenboom was niet al te gelukkig met het afronden ervan. Omdat de thuisploeg er niet al te veel tegenover kon stellen bleef het 0-0.

Alphen kon na twee overwinningen op rij de gevarenzone inwisselen voor een plek in de subtop. Dat gebeurde niet, want op sportpark de Bijlen werd met 3-1 verloren van GDA. De thuisploeg kwam geen moment echt in de buurt van een goed resultaat. In de slotfase werd de ploeg zelfs min of meer zoek gespeeld. Toen invaller Ahmed Fernane met nog twintig minuten te gaan de achterstand terugbracht tot 2-1 leek het nog even spannend te kunnen worden, maar dat was slechts schijn. De bezoekers stelden binnen vijf minuten weer orde op zaken. Trainer Rob Wolsleger was na afloop woedend op zijn team. Terecht, maar misschien moet hij ook een beetje naar zichzelf kijken. In tegenstelling tot vorig seizoen slaagt hij er nu niet in om er een echt voetballend team van te maken en de zogenaamde vedetten er van te overtuigen dat ze echt niet zo goed zijn als ze zelf denken te zijn.

Alphia won van Haagse Hout, maar moest wel aan de bak. Vincent Hoogervorst opende de score, maar via een strafschop werd de ruststand 1-1. Na de 2-1 van Bryan de Bruin en de 3-1 van Kelvin Hoogendoorn leek het spel gespeeld, maar de Hagenaars kwamen met nog vijf minuten te gaan terug tot 3-2. Een minuut later maakte Hoogervorst een eind aan alle illusies: 4-2.