Markante Zwammerdammer Piet Stoof overleden

ZWAMMERDAM In de leeftijd van 78 jaar is op 1 oktober Piet Stoof overleden. Stoof was bij veel activiteiten in Zwammerdam betrokken als drijvende kracht. In 2009 werd hij daarvoor beloond met een Koninklijke onderscheiding.

Stoof was een energieke duizendpoot die bij veel evenementen van het Oranjecomité de microfoon hanteerde en verschillende festiviteiten met verve van commentaar voorzag. Als spreekstalmeester bij de 'Zwammerdamse mijlen' aan de vooravond van Koninginnedag was hij wel in voor een goede grap. Daarom besloot hij eens het parcours om te draaien en de lopers in tegenovergestelde richting te laten lopen. Dit zorgde voor veel hilariteit bij lopers en toeschouwers.

De actieve Dammenaar was ook dol op kinderen en de bewoners van de Hooge Burch.

Geen wonder dat hij in 1990 ook aan de wieg stond van het G-voetbal bij v.v. Zwammerdam dat door hem en zijn vrouw Geertje uitgroeide tot een niet meer weg te denken onderdeel bij de voetbalclub. Piet begeleidde het team en met zijn vrouw ging hij ook op zoek naar sponsors en zorgden zij ook wekelijks voor een schoon tenue.

Naast zijn inzet voor het Oranjecomité en de voetbalclub, was Stoof ook altijd bereid te helpen bij schoolactiviteiten en het dorpsfeest. Met zijn overlijden verliest Zwammerdam een markante persoonlijkheid. De crematieplechtigheid heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden.