• Zeemeerminzwemmen kan in AquaRijn.

    De Thermen 2 BV

Nationale Sportweek in Alphense zwembaden

ALPHEN De Nationale Sportweek is van 9 tot en met 17 september. Zondag 10 september is er een open dag in zwembad AquaRijn met workshops, een rondleiding in de machinekamer en vrij zwemmen. Maandag 11 september wordt in zwembad De Hoorn een Aquamarathon gehouden waarvan de opbrengst gaat naar SamenLoop voor Hoop Alphen 2018.

OPEN DAG Zondag 10 september opent zwembad AquaRijn haar deuren van 13.00 tot 16.00 uur. De open dag is om alle Alphenaren te laten zien wat er in de Alphense zwembaden te doen is. Er zijn rondleidingen in de technische ruimte. Ook staat er een kraam met informatie over zwemlessen, activiteiten, groepslessen en sportieve lessen. In een deel van het bad is vrij zwemmen. Er zijn ook korte snuffelworkshops van onder meer floatfit, aquarobic, snorkelen en zeemeermin zwemmen.

Wie deelneemt aan een workshop tijdens de open dag in AquaRijn krijgt een voucher om samen met iemand gratis deel te nemen aan een volledige les tijdens de Nationale Sportweek. 'Ik neem je mee' is een actie van de Nationale Sportweek en heeft tot doel om meer mensen te interesseren voor sport.

AQUAMARATHON In zwembad De Hoorn is maandag 11 september een Aquamarathon. In een marathonsessie van 19.15 tot 22.00 uur worden verschillende watersporten beoefend: aquarobic, powerwethshapen, aquajoggen, aquaburn, circuit, aquapower en een cooling down. In de pauze is er een versnapering en een drankje. Voor alle deelnemers is er een cadeautje. Meedoen kost 7,50 euro.

De opbrengst van de aquamarathon gaat volledig naar SamenLoop voor Hoop Alphen 2018 en dus naar KWF kankerbestrijding. Een team van De Thermen 2 doet mee aan deze 24-uurs wandelestafette. Tot het evenement in mei worden verschillende sponsoracties gedaan.