• ARC zorgt voor onrust in de defensie van CSW

    Rob Langerak
  • Marwan Fennich probeert Diederik Janssen te omzeilen

    Rob Langerak

Nipte winst voor ARC en Alphia

ALPHEN Van de Alphense zaterdagclubs bleef alleen Zwammerdam puntloos. ARC en Alphia wonnen nipt en Aarlanderveen overklaste SPV. Alphense Boys en AVV Alphen gingen zondag onderuit.

Rob Langerak

ARC nam het 30 september op tegen CSW, dat via de nacompetitie promoveerde. Na wat aftasten, kwamen de bezoekers na achttien minuten op voorsprong. Oscar Leune rondde een vrije trap af bij de tweede paal. Acht minuten later maakte Daan van Leeuwen op aangeven van Neal Arnoldus namens ARC gelijk. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen, maar voorkwam keeper Giovanni Santangelo met zijn vuisten een tweede treffer van Van Leeuwen. Na rust toonde ARC nog meer strijdlust en agressie en bleek goed dat de teruggekeerde Maurits Splinter een grote aanwinst is. Hij stond aan de basis van de 2-1 van Stefan den Horder, wiens kopbal als 400ste thuisgoal in de 1e klasse de boeken ingaat. Bij eenzelfde situatie ging een kopbal van Den Horder even later net naast. CSW schuwde de fysieke duels niet. Dat leverde halverwege het tweede deel rood op voor Menno van der Leeden en ook Guus Verhoef mocht voortijdig douchen wegens natrappen. Toch slaagde ARC er niet in de score uit te breiden. Dat kwam mede omdat een glaszuiver doelpunt van Van Leeuwen onterecht werd afgekeurd.

ZWAMMERDAM Zwammerdam leed bij Soccer Boys een smadelijke nederlaag. In Bleiswijk boden de Dammenaren amper tegenstand en liet de ploeg van Rob de Lange zich simpel naar de slachtbank leiden. De thuisploeg kwam na 17 minuten verdiend op voorsprong. Vlak voor rust was Daniël van Leeuwen dicht bij de gelijkmaker. Hij speelde zichzelf goed vrij, maar schoot naast. Na een uur maakte Soccer Boys de 2-0 en kort voor tijd werd de eindstand op 3-0 bepaald.

AL[PHIA Na de ruime 16-0 winst op Gol Sport een week eerder, wachtte Alphia zaterdag een tegenstander van een heel ander kaliber. Meerburg, dat van de zondag overstapte naar het zaterdagvoetbal, wordt immers gezien als serieuze titelkandidaat. Beide ploegen waren in Zoeterwoude aan elkaar gewaagd, maar een doelpunt van Vincent Hoogervorst in de 50ste minuut bleek beslissend. Beide elftallen hadden er zin in, maar Alphia bleef ook bij het slotoffensief van Meerburg fier overeind. De 0-1 uitoverwinning telt voor de oranjehemden meer dan de monsterzege op Go Sport.

AARLANDERVEEN Bij het duel tussen SPV'81 en Aarlanderveen in Polsbroek was Aziz el Bouzatti de gevierde man. Hij zorgde met twee treffers voor een 0-2 ruststand. Kort na de pauze maakte Kafel Voorn de derde Veense treffer. Via een strafschop deed SPV iets terug, maar het slotakkoord was weer voor El Bouzatti, 4-1. "Het liep heel lekker en was op deze manier een heerlijk ontspannen middagje", liet trainer Arjen Linstra weten.

ALPHEN Alphen verloor thuis van het Haagse HVV. Voor rust waren er kansjes voor Jan de Lange, Illias Alla en Mounier el Bouny. Hoewel ook de bezoekers mogelijkheden kregen, gingen de ploegen met 0-0 rusten. Na een 64 minuten opende HVV de score. Toen keeper Rick de Vries uit zijn doel kwam legde Jesper Fennema breed, zodat Jaap Donker de bal in het lege doel kon tikken. Alphen was even de kluts kwijt, maar kwam acht minuten later toch langszij, toen Ali Sina Mohaghegh een diepe bal beheerst afrondde. Een kwartier voor tijd kopte hij net naast. Dat was het enige wapenfeit voor Alphen, want in de resterende tijd was HVV het gevaarlijkst. Tien minuten voor tijd leidde dat tot de 1-2 van Donker.

ALPHENSE BOYS Bij het Noordwijkse SJC leed Alphense Boys een enigszins geflatteerde 4-0 nederlaag. Voor de keepers Tim van der Linden (AB) en Kevin Schelvis (SJC) was er volop werk. Kansen van Arjan Ouwendijk, Patrick Krop en Stanley Mailoa bleven daardoor zonder resultaat en een vrije trap van Thom Nouwens eindigde op de kruising. De thuisploeg was vooral met schoten uit de tweede lijn gevaarlijk. Dat gold ook voor de volley van Stef van der Zalm, die na 40 minuten voor 1-0 tekende. Die stand werd na rust met verve verdedigd. SJC liet de Alphenaren komen en kreeg daardoor zelf veel ruimte. Een kwartier voor tijd leverde dat de 2-0 van Ton Duindam op. Evert Bauman schoot kort voor tijd op de paal, maar in de acht minuten extra tijd sloeg SJC nog tweemaal toe. Jeroen Dedel en Rick van Dijk bepaalden de eindstand op 4-0.