• Wie volgt Maureen Koster op als Alphense Sportvrouw

    Rob Langerak

Nominaties sportverkiezing

ALPHEN[ De Alphense sportverkiezingen worden 9 februari gehouden in Avifauna. De jury, bestaande uit vier sportjournalisten onder voorzitterschap van sportwethouder Michel du Chatinier, heeft inmiddels bepaald wie de genomineerden zijn. Waterpolospeler Milos Filipovic, para-triatleet Daniёl Knegt uit Hazerswoude-Dorp of de Boskoopse bokser Sammy Wagensveld wordt sportman van het jaar.

Theo van Egmond

Filipovic woont al jaren in Alphen en blinkt namens AZC uit in de Champions League. De blinde Knegt werd in september in Rotterdam tiende bij de wereldkampioenschappen para-triatlon en won twee keer goud bij de Invictus Games in Toronto. Wagensveld won in de categorie -64 kg. Diverse goed bezette toernooien.

Bij de vrouwen gaat het tussen Melinda Ozcan, Julia Remmerswaal en Sanne Veldkamp. Ozcan, lid van Wilskracht, won goud bij het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek. Remmerswaal maakte als keepster deel uit van het Nederlands hockeyteam, dat in Auckland (Nieuw Zeeland), de World League won. De Aarlanderveense Sanne Veldkamp liet zich regelmatig gelden bij belangrijke squashtoernooien.

In de categorie talent van het jaar strijden de best presterende jongens en meisjes tot en met 18 jaar om de titel talent van het jaar 2017. Kanshebbers daarop zijn wielrenster Amber van der Hulst (Hazerswoude-Rijndijk), Maarten Reijneveld (Koudekerk) en Daan Spruit. Spruit werd vorig jaar uitgeroepen tot het grootste talent en is er dus weer bij. Wielrenster Amber van der Hulst, ook al vaker genomineerd, won bij de junioren onder meer de Omloop van Borsele, eindigde als tweede in Gent-Wevelgem en in de hoog aangeschreven Ageing Tour. Met de Nederlandse juniorenploeg pakte ze brons op de ploegenachtervolging bij het Europees kampioenschap in Portugal. Maarten Reijneveld had als A-junior met zijn doelpunten een groot aandeel in de handhaving van ARC in de eerste klasse.

Sportploeg van het jaar wordt het eerste elftal van Alphense Boys (promotie naar de Hoofdklasse), de JO-19 van ARC (promotie na kampioenschap naar de tweede divisie) of de B1 van Hockeyclub Alphen (promotie naar het hoogste niveau). Dan is er ook nog een prijs voor de vereniging van het jaar. De kandidaten daarvoor zijn AZC, Hockeyclub Alphen, en Kassem Gym.

De verkiezingsavond vindt plaats in Avifauna. Organisator Thermen 2 krijgt daarbij medewerking van carnavalsvereniging De Cascarvieten, Alphen beweegt en de Alphense Dansschool. De zaal is open om 20.00 uur en om 20.30 uur begint het officiёle gedeelte. Na afloop daarvan is er een optreden van de band TOV. Thermen 2 wil de drempel laag houden en daarom is iedereen, gratis, welkom.