• Alphia slaagde erin om koploper Oegstgeest met een nederlaag op zak terug naar huis te sturen.

    Walter PLanije

Nuttige zegen voor Alphia, Alphen verliest opnieuw

ALPHEN De bezoekers gingen voortvarend van start en waren kennelijk van plan om snel afstand te nemen. Verder dan een schot op de paal kwamen ze echter niet. De thuisploeg kwam er leuk voetballend af en toe gevaarlijk uit. De eerste grote kans was dan ook na zevenentwintig minuten redelijk gelijk opgaand voetbal voor Alphia. Remco Zuidervliet liet deze riante mogelijkheid onbenut. De voorsprong kwam er zeven minuten verder toch. Aanvoerder Kelvin Hoogendoorn reageerde bijzonder attent op een pass van Jelle Lipsius en liet doelman Lucas van der Meij kansloos. Een heerlijke goal.

Theo van Egmond

Na de pauze was er nog slechts een ploeg die voetbalde en dat was Oegstgeest. Heel link werd het door prima verdedigen van de oranje brigade zelden en als het af en toe toch wat gevaarlijk leek te worden stond Thomas Piket een prima wedstrijd te keepen. Oegstgeest beschikt over technisch vaardige voetballers, maar bleken weinig inventief. De Alphense defensie loste bijna alles gedisciplineerd en ook nog eens voetballend op. Eigenlijk was het toch wachten op de gelijkmaker, maar volkomen onverwacht viel de goal aan de overkant, waar de gastheren na de pauze amper nog waren geweest. Met een verre slimme uittrap bereikte keeper Piket invaller Nando Meijer. Twee Oegstgeest-verdedigers verkeken zich op de hoge bal, maar de manier waarop Meijer vervolgens de doelman versloeg was uitermate koelbloedig. Drie minuten voor tijd werd het door de 2-1 van Abel Bormans nog even spannend en af en toe een beetje grimmig, maar Alphia hield stand. Een uitermate nuttige zege voor Angelo Leverock en zijn manschappen, want Alphia blijft hierdoor nadrukkelijk meestrijden voor een al dan niet over te nemen periodetitel.

ALPHEN - LAAKKWARTIER Voor Alphen lijkt geen redding meer mogelijk. Op het ternauwernood goed gekeurde hoofdveld werd met 4-2 verloren van Laakkwartier, een mede-degradatiekandidaat, vorig seizoen nog tegen Alphense Boys uitkomend in de eerste klasse. Het gat met de nummer voorlaatst Foreholte bedraagt nu maar liefst zeven punten en rechtstreekse degradatie lijkt onafwendbaar. Alphen scoorde het minste aantal doelpunten in 2C en kreeg er met drieënvijftig verreweg de meeste tegen. De mensen die het zondag moesten doen zijn echt wel van goede wil, maar missen op enkele uitzonderingen daargelaten toch echt de kwaliteiten. Ook Laakkwartier is weggezakt naar een bedenkelijk niveau, maar is toch altijd qua voetballers aanmerkelijk beter. Twee debutanten stuurden Rob Wolsleger de wei in, Biya Griva, ex ARC, Woerden, Koudekerk, en Steven van Klaveren. Ze vielen niet op. Na negentien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Bilal Aydin, achttien jaar pas, mocht wel heel vrijstaand binnenkoppen. Nadat de 0-2 was afgekeurd omdat de doelpuntenmaker 'los' had geroepen was het opnieuw Aydin die een stevige misser van Bram Egberts simpel afstrafte. Negen minuten na de pauze was het definitief gebeurd met de thuisploeg. Grensrechter Frits Swart stond bij de 0-3 driftig te vlaggen voor buitenspel, maar arbiter Meeuwenoord negeerde hem volkomen terecht. Een kwartier voor tijd werd het zelfs ook nog 0-4. De mee naar voren getrokken verdediger Mohammed Yagoubi zorgde er met twee treffers voor dat het niet helemaal een afgang werd, qua cijfers dan, maar duidelijk is nu wel dat Alphen, met nog geen enkel punt in 2018 te zwak is voor de tweede klasse. De geroutineerde leidsman had zeven gele kaarten (vier voor Alphen) nodig om de partij onder controle te houden. Rob Wolsleger maakt inmiddels de indruk dat ook hij zich nog afvraagt wat hij bij Alphen nog aan het doen is. Misschien komen hij en het bestuur van de club wel tot de conclusie dat het beter is het seizoen af te maken met assistent-trainer Gerald van de Klok. Niet dat het dan beter zal gaan, maar dan is hij na een heel mooie periode dan in ieder geval uit zijn lijden.

Alphense Boys won de verre uitbeurt tegen vv Heerenveen met 2-1. Binnen een halfuur stond het 0-2 door goals van Thom Nouwens, waarvan de eerste vanaf de penaltystip. Pas kort voor tijd scoorde de thuisclub tegen.