• Thijs Hoogenboom hield Patrick Krop uit de basis en scoorde kort na rust de 1-0 voor Alphense Boys

    Rob Langerak

Opnieuw puntverlies Boys

ALPHEN Het draait nog niet echt lekker bij Alphense Boys. De verwachtingen - meespelen om de prijzen - lijken vooralsnog te hoog gegrepen. Ook de derde thuiswedstrijd van dit seizoen kon niet worden gewonnen.

Theo van Egmond en Rob Langerak

IFC, dat op de ranglijst voor aanvang van de wedstrijd twee punten meer had dan de equipe van trainer Hein van Heek, handhaafde die marge. Het werd op sportpark de Bijlen 1-1. Gelet op het aantal kansen zou 5-5 ook niet misstaan hebben.
Alphense Boys begon geestdriftig aan de wedstrijd en dat leidde in de eerste tien minuten tot enkele stevige kansen. Die bleven onbenut en de gasten namen het initiatief over. IFC is ook bepaald geen wonderploeg, maar compenseerde het tekort aan technische capaciteiten aan veel inzet. Bovendien heeft het team enkele rappe spitsen. Vanwege blessures moest Van Heek nogal wat aanpassingen doen in de defensie, maar dat mag geen excuus zijn voor het bij vlagen toch slordige verdedigingswerk. Na de enthousiaste openingsfase van de gastheren werden in de eerste helft vier grote kansen genoteerd voor de bezoekers uit Hendrik Ido Ambacht. Zij waren gelukkig voor de Boys ook niet echt sterk in het afronden. De tweede helft begon opnieuw met een offensief van Alphense Boys. Dat leidde al na twee minuten tot de 1-0 van Thijs Hoogenboom, die topscorer Patrick Krop op de bank hield. Hoogenboom werd in de diepte aangespeeld en rondde beheerst af. In de volgende vijf minuten was de thuisclub tot twee keer toe dichtbij verdubbeling van de voorsprong, maar het kwam er niet van. Kort na de uit de bovenhoek gedoken vrije trap van Thom Nouwens profiteerde Juthlen Castillo van twijfelachtig ingrijpen van de Boys-defensie en stond het weer gelijk. Ondanks veel kansen aan beide zijden bleef het daarbij.


GOEDE SLOTFASE Alphia gaf zaterdag tegen het nog puntloze Blauw Zwart uit Wassenaar aanvankelijk niet thuis. Dat leidde tot een 0-3 achterstand. Hoewel Vincent Hoogervorst op slag van rust tegenscoorde, was trainer Angelo Leverock verre van tevreden over de instelling van zijn ploeg. Zijn boodschap tijdens de thee is onbekend, maar duidelijk was wel, dat die wel bij zijn manschappen was overgekomen. Zijn spelers kregen meer aanvallende intenties en dat werd na een uur beloond, toen Bryan de Bruin een strafschop benutte nadat Jelle Lipsius was neergehaald. Vijf minuten later maakte Hoogervorst gelijk. Een protesterende speler van de bezoekers kreeg daarvoor tweemaal geel en mocht dus voortijdig vertrekken. Alphia profiteerde niet meteen van de man meer situatie in de laatste 25 minuten, want opnieuw nam Blauw Zwart de leiding. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde voerde de thuisploeg de druk op. Een boogbal van De Bruin werd zes minuten voor tijd nog door een verdediger uit de bovenhoek getikt. Opnieuw rood en opnieuw een strafschop voor Alphia, waaruit Hoogervorst de 4-4 maakte. In de slotminuten waren opnieuw De Bruin en ook Bas Hazenbroek trefzeker, zodat de promovendus met 6-4 won en de derde opeenvolgende overwinning boekte.

OVERIGE UITSLAGEN In dezelfde klasse verloor Zwammerdam zaterdag met 1-2 van Lugdunum. ARC blameerde zich met een 5-2 nederlaag bij promovendus Roda'46 in Leusden. In de 4e klasse won Alphense Boys van Kickers'69. Delano Kip boog met twee treffers een 0-1 achterstand om in een 2-1 winst, de eerste van het seizoen. Aarlanderveen was in die klasse opnieuw op dreef. Thuis tegen Woubrugge werd het 4-0. Sallem Chemlalli, Elias Karmeris, Aziz el Bouazatti en Lekan Adekanye scoorden. AVV Alphen is nog puntloos. Tegen titelkandidaat RKDES werd het thuis 2-3. Jan de Lange maakte beide Alphense treffers.