• De ontlading na de 2-1 is groot bij Aarlanderveen

    Rob Langerak
  • Rob Langerak

Periodetitel Aarlanderveen

AARLANDERVEEN De inhaalwedstrijd zelf was niet zo bijzonder. Het sluitstuk des te meer. Door de 2-1 winst op Kamerik behaalde Aarlanderveen voor het eerst een prijs in de 4e klasse en daar kan nog een mooi vervolg op komen.

Rob Langerak en Theo van Egmond

Een grote berg spelers die over elkaar heen buitelden na de beslissende 2-1 van Jorn Poelwijk in de 94ste minuut en na het laatste fluitsignaal van de Alphense scheidsrechter Oudijk louter lachende gezichten op het Polderpark in Aarlanderveen. Spelers en staf vielen elkaar in de armen en niet veel later stroomden de felicitaties ook via sms-jes en appjes binnen. Door de winst op Kamerik pakten de groen-witten voor het eerst een prijs: de tweede periode. Daardoor is de club verzekerd van nacompetitie om promotie. Ook werd het gat met koploper NSV'46 - met nog twee duels in te halen - verkleind tot vijf punten. "Vooral daarmee zijn wij ontzettend blij" liet trainer Arjen Linstra zich na het duel ontvallen. "Het zag er lang naar uit dat het 1-1 zou worden. Dat was ook voldoende voor de periodetitel, maar niet om mee te blijven voor het kampioenschap. Een gelijkspel zou aanvoelen als een nederlaag en dan hadden we deze titel niet eens gevierd."

Aarlanderveen had gedurende de hele wedstrijd een licht overwicht, maar het fysiek sterke Kamerik gaf niets cadeau en was bij vlagen ook gevaarlijk. Na een eerste kans voor Poelwijk waren de bezoekers dichtbij de openingstreffer. Een schot zeilde over keeper Maico du Chatinier maar ketste via binnenkant paal terug in het veld. Na 26 minuten kon de Veense sluitpost een inzet van de tegenstander net overtikken. Aan de andere kant kreeg keeper Niels de Waal een schot niet onder controle en leek Jorn Poelwijk de score te openen. Zijn treffer werd ten onrechte afgekeurd. Binnen het halfuur was Poelwijk alsnog trefzeker, maar in de slotfase van het eerste deel kwam Kamerik dankzij Stef den Boer op 1-1. Het tweede deel was evenmin hoogdravend, maar de spanning vergoedde veel. De thuisploeg ging op jacht naar de volle winst, maar dat gaf de bezoekers ook veel ruimte om gevaarlijk te counteren. Sluitpost Du Chatinier hield zijn ploeg echter met een paar puike reddingen op de been en ook hij ging helemaal los toen Poelwijk op aangeven van invaller Youp Groenewegen in blessuretijd fraai voor de winnende treffer tekende.

NACOMPETITIE De kans is vrij groot dat Zwammerdam, Alphia en mogelijk ook Aarlanderveen nacompetitie zullen gaan spelen. Het gaat dan om een plaats in de derde klasse. Zwammerdam heeft die op dit moment, maar kan die kwijtraken, de andere twee azen er op. Feest vieren zal echter slechts voor maximaal een van de drie aan de orde zijn, ze maken namelijk allemaal deel uit van een groep van acht, waarvan er slechts een volgend seizoen derdeklasser kan zijn. Gelet op de huidige stand in de derde klasse A en de vierde klasse A zou de eerste wedstrijd zelfs Zwammerdam – Alphia zijn. Dan valt er dus meteen al een weg. Als NSV'46 in 4C kampioen wordt en Aarlanderveen tweede dan start Aarlanderveen met een duel tegen een club uit 4A. SEV zal daarin waarschijnlijk de titel pakken en dan blijven Oegstgeest en VVSB over. Als Alphia haar eerste wedstrijd wint volgt in ieder geval een thuiswedstrijd en als die gewonnen wordt mag ook het beslissende duel op sportpark de Bijlen worden afgewerkt. Wie zelf de komende weken wil meerekenen, kan het schema aanhouden van de eerste ronde: Nummer dertien van 3A tegen de laagst geklasseerde periodekampioen van 4C; de nummer twaalf van 3A tegen de laagst geklasseerde periodekampioen van 4A; de hoogst geklasseerde periodekampioen van 4C tegen de als middelste gefinishte periodekampioen van 4A en de hoogst geklasseerde periodekampioen van 4A tegen de als middelste ge?indigde periodekampioen van 4A. Periodekampioenen zijn inmiddels in 4A VVSB, SEV en zo goed als zeker Alphia. In 4C hebben NSV'46 en Aarlanderveen inmiddels zo'n titel binnen en zou Siveo'60 zo maar eens de volgende kunnen worden. Als een club met een periodetitel in bezit kampioen wordt gaat die periodetitel naar de eerstvolgende club in het klassement die op eigen kracht geen periodetitel wist binnen te halen. Het belooft met onder andere wedstrijden als Aarlanderveen – Siveo'60 (zaterdag), Aarlanderveen – Woerden; LSVV'70 – Zwammerdam (zaterdag) nog een spannend competitieslot te worden. En daarna wordt het pas echt leuk.