• Het winnende team met de Hanno Lefeber-wisselbokaal

    Rob Langerak

Toppers-1 winnen voetbalquiz ARC

ALPHEN De elfde editie van de voetbalquiz van ARC is vrijdagavond 6 januari gewonnen door Marcel Vondeling, Jan van Beusekom en Ralph Wesseling van het team Toppers-1. Zij behaalden zowel in de vijf voorrondes als in de finale de meeste punten. De individuele ronde met vragen van en over de carrière van 'mystery guest' Sander Keller leverde de winst (een shirt van FC Utrecht) op voor Bastiaan Kors.

Rob Langerak

De organisatie zorgde ook ditmaal voor flink wat makkelijke, ludieke en behoorlijk pittige vragen. Echte ARC'ers wisten natuurlijk wie vorig seizoen de topscorer was en via welke ploegen (DoCoS en RCL) de Racing zich in de 1e klasse handhaafde. De moeilijkste ronde was ongetwijfeld die waarbij aan de hand van acht foto's van buitenlandse spelers werd gevraagd naar de naam, bij welke Nederlandse club zij begonnen, voor welke club zij nu uitkomen en wie de bondscoach is van hun huidige nationale elftal. Op de vraag 'Welke clubs spelen er als je in het Gulden Spoor Stadion kijkt naar een wedstrijd tegen het team van Claude Makélélé?' wisten de meeste teams niet dat dit Kortrijk tegen KAS Eupen uit de Belgische competitie was. Ook andere vragen over het WK, het vrouwenvoetbal, de Eredivisie en de Jupiler League passeerden de revue. Het enige vrouwenteam dat aan de quiz deelnam bepaalde het antwoord op de laatste quizvraag, waarbij vier spelers op aantrekkelijkheid gesorteerd moesten worden. Zij vonden Graziano Pellè het leukst, gevolgd door Daley Blind, Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo.

In de finale versloegen de Toppers-1 (14 punten), het team FC Vergeten Voetballer (10) en Appel Citroen Ananas Banaan (2)