• De Rijnstreek
  • De Rijnstreek
  • De Rijnstreek

Twaalf medailles voor Alphense skaters

ALPHEN Op diverse skatewedstrijden afgelopen weekend kwamen skaters van het Goedhart Inline Skateteam van het Alphense STC De Rijnstreek in actie. Zij haalden vele medailles.

Op vrijdagavond was er een wedstrijd in de Jan van der Hoorn competitie en op zaterdag de finale van de Oomsssport Jeugdskeelercup. Ruim vijftien deelnemers van het Alphense team meldden zich aan de start en wisten twaalf podiumplaatsen te bereiken. Vijf keer goud, twee keer zilver en vijf keer brons.

De Jan van der Hoorn competitie biedt de meeste beginnende skaters een mooie start voor het wedstrijdrijden. Daarom deden veel skaters mee. STC De Rijnstreek was dit jaar nog beter vertegenwoordigd dan voorgaande jaren en dat werd duidelijk in de uitslag. Tess Hageraats en Tygo Blom pakten het goud. Danique Verhoeve en Sanne Kleijbeuker pakten het zilver en Elin Lamain, Tijani el Mehroumi, Lieke van Ooij en June de Blois wisten er brons uit te slepen.

Op zaterdag zette de zegetocht van de Alphense inlineskaters zich voort. In de finalewedstrijd van de Ooms Jeugdskeelercup werden de plaatsen flink bevochten. Junior de Blois stond al enig tijd aan de leiding en moest zijn eerste plaats zwaar verdedigen. Dat lukte en dat leverde niet alleen de dagzege, maar ook de eindzege in het klassement op. Timo Valentijn stond in het klassement op een vierde plaats. Dankzij een supersnelle sprint werd hij derde op de dag en sleepte hij ook nipt het brons binnen. Ook voor Sem Spruit was het geen gelopen race. Hij stond tweede in het klassement. Dankzij de aanmoedigingen van publiek en coac wist ook hij de wedstrijden op het podium af te sluiten en haalde hij de winst van de competitie binnen. Mirthe Paul was de hekkensluiter van de dag. Zij werd eerste in het klassement.

De komende weken gaan de Alphense skaters in training. Er volgen nog twee wedstrijden in de Jan van der Hoorn competitie en ook wordt er in Alphen zelf nog gereden. Zaterdag 16 september wordt gestreden om het Alphens inlineskate kampioenschap. Een wedstrijd voor alle Alphense schaatsers en skaters die in Alphen wonen of lid zijn van een De Rijnsteek.

www.stcderijnstreek.nl

FB: STCDeRijnstreek