• Rob Langerak
  • Rob Langerak

Veel spektakel bij Alphens Boksgala

ALPHEN Ruim 800 bezoekers genoten zaterdagavond van het zesde Alphense Boksgala van Boksschool Teus de Kruyf in de Rijnstreekhal. Zij zagen zestien mooie gevechten, waarvan het laatste deel bestond uit een interland tussen Nederland en Duitsland.

Rob Langerak

In het voorprogramma kwamen zes jeugdleden van de Alphense boksschool in actie. Vooral Levi Kroll maakte daarbij indruk in zijn partij tegen Ferman Sagir uit Zoetermeer. Cadet Dorus Stokman verloor eerder op de avond van de 13-jarige Damian Baljet, die blij was met de puntenwinst in alle drie de rondes. "Ik had maar een keer eerder in zo'n grote hal gestaan bij het Nederlands Kampioenschap kickboksen, maar vond dit ook heel mooi en goed georganiseerd. Het was mijn derde overwinning van de vier wedstrijden die ik tot nu toe heb gebokst, dus ik ben erg blij."

Na een zes jeugdwedstrijden begon het 'echte' werk met een damesduel tussen Linda Ooms en de Duitse Ursula Gottlob, die in voordeel van de Utrechtse uitviel. De streekderby tussen nieuwelingen Joel de Preter (Alphen) en Bart Vegting (Benthuizen) werd na een meeslepend gevecht een prooi voor laatstgenoemde.

Ook de bokslegendes Alex Blachard en Don Diego Poeder genoten er zichtbaar van, evenals de nog immer kwieke eregast Karel Klijnoot. De 90-jarige Alphenaar leidde in het verleden meer dan 2.500 partijen in Nederland, stond als professioneel arbiter op 38 EK's, 4 WBA-duels in Amerika en andere internationale wedstrijden in de ring. "Ik volg het boksen nog steeds met veel plezier en vind het hier prima georganiseerd" vertelde hij. "Fijn dat de organisatie een aantal goede sponsors kon vinden, want zonder financiële bijdragen is zo'n groot evenement als dit niet meer te organiseren."

De interland besloeg zes duels. Alphenaar Remco Hofstede was er lang tussenuit en leed bij zijn comeback een nipte nederlaag. "Jammer, maar het was een sterke opponent. Ik ben wel op de goede weg" was zijn commentaar. Sammy Wagensveld maakte in zijn partij tegen Harvey González heel veel indruk. De 19-jarige Boskoper gaf zijn tegenstander met gevarieerde stoten een flink pak slaag. De Duitser gaf uit vrees voor een knock-out na twee van de drie rondes op.

Wagensveld ontving (net als jeugdbokser Rida Yousfi uit Alphen) aan het einde van het gala terecht de stijlprijs.

Helaas zorgde de slotpartij van Nabil Yousfi voor een anticlimax. De 19-jarige Alphenaar, die zijn

eerste wedstrijd in de A-klasse bokste, begon sterk aan zijn wedstrijd tegen Jan Smid. Hij rook al aan de winst, toen de Fries keihard toesloeg bij een slotoffensief. Yousfi kreeg in de slotronde tweemaal tien tellen rust en dat was de ommekeer. "Balen man, een regelrechte tegenvaller" liet hij in de kleedkamer weten. Om - nadat de ergste teleurstelling was weggeëbd - te vervolgen met "Ik ben pas 19 en heb nog tijd zat om mij verder te ontwikkelen".

Teus de Kruyf en zijn vrijwilligers kunnen tevreden terugblikken op een vlekkeloos verlopen gala en richten zich nu op de organisatie van het NK voor jeugdboksers op 9 en 10 december in Alphen.