Vrouwen Zwammerdam 'Herbstmeister'

ZWAMMERDAM Dankzij een 2-5 overwinning bij het Woerdense Sportlust '46 gaan de vrouwen van Zwammerdam als koploper de winterstop in. Hazerswoude Boys heeft weliswaar drie verliespunten minder, maar moet nog twee wedstrijden inhalen.

Traditioneel is de uitwedstrijd in Woerden voor de Damse vrouwen nooit eenvoudig, maar ditmaal wist de ploeg van Cees van Leeuwen het spel al snel naar zich toe te trekken. Het viel Anne Zuidam op dat de keepster regelmatig ver voor haar goal stond. Met een uitgekiende lob zorgde zij voor de 0-1. Dat werd ook de ruststand omdat andere mogelijkheden van beide teams onbenut bleven.

In de tweede helft bleek dat Deborah van der Meer het kunstje van haar ploeggenote had afgekeken. Van afstand schoot zij de 0-2 over de Woerdense keepster. Vijf minuten later gooide Van der Meer de wedstrijd in het slot, door op aangeven van Martine Koole opnieuw te scoren.

Vrijwel direct na de aftrap, maakte Anne Zuidam het feestje compleet door - ook met een lob - voor 0-4 te zorgen. Sportlust kwam nog terug tot 1-4, maar Van der Meer maakte met een laag schot haar hattrick compleet. Sportlust kwam nog terug tot 2-5 en knalde nog eenmaal op de kruising. Koole viel met een blessure uit en haalde het einde niet.

Komende zaterdag komt Rijnvogels VR3 op bezoek in de tweede ronde van de KNVB-beker.