• Een groep waterpoloërs die meedeed aan de clinic van drie wereldspelers.

    Alphense ZwemClub

Waterpoloclinic bij AZC door wereldspelers

ALPHEN Drie wereldspelers uit de waterpolowereld waren afgelopen weekend te gast in Alphen aan den Rijn voor een clinic.

De namen Andrija Prlainović, Zivko Gocic en Milan Aleksic zullen de meeste mensen weinig zeggen, maar vergeleken met de voetbalwereld vallen deze heren in de categorie Ronaldo en Messi. Het zijn meervoudige Olympische-, Wereld,- en Europese Kampioenen. Dus spelers van absolute topkwaliteit.

'De Alphense ZwemClub (AZC) wil dit seizoen activiteiten organiseren voor verschillende doelgroepen om de waterpolosport verder te ontwikkelen,' zegt Jary Göbel, die heeft meegeholpen met de organisatie. 'De Servische Stichting SOP Rotterdam heeft ons benaderd om de waterpoloclinic hier te organiseren. Er speelt een aantal Servische spelers in het eerste team bij de Alphense Zwemclub en zodoende was het contact snel gelegd.'

Verder staan er dit seizoen nog clinics van de Jong Oranje dames, het Nederlands heren waterpoloteam en twee van de beste internationale scheidsrechters ter wereld op het programma.