• ARC kon zaterdag opnieuw juichen dankzij een treffer van Maurits Splinter (10)

    Rob Langerak
  • Bas van Zoest komt ingrijpen

    Rob Langerak

Winst ARC en Aarlanderveen, eerste puntverlies Alphia

ALPHEN Het weekend leverde een magere oogst op voor de Alphense clubs. Alleen ARC en Aarlanderveen wonnen zaterdag. Met een 0-0 gelijkspel bij VVSB leed Alphia zijn eerste puntenverlies. Alphense Boys en Alphen gingen zondag onderuit.

Rob Langerak

ARC ARC wist zich zaterdag te handhaven aan kop van de 1e klasse A. Verdediger Derek Prins moest met een kuitblessure al na tien minuten naar de kant. Zijn vervanger Melvin Huiskamp kreeg 20 minuten later terecht rood, omdat hij erg onbesuisd met twee benen inkwam. Op dat moment stond ARC net met 1-0 voor na een door Maurice Splinter benutte vrije trap. Dat was enigszins tegen de verhouding in, want Forum Sport was in de eerste helft de bovenliggende partij. Meer dan een kans na 18 minuten leverde dat echter niet op, omdat de verdediging van de thuisploeg opnieuw goed bij de les was. Na de pauze waren de rollen omgedraaid en zorgde ARC met tien man voor het meeste gevaar. Een inzet van Stefan den Horder bij een scrimmage voor het doel leverde echter niets op en Jop Knoester stuitte na een solo op keeper Jurrian Jouvenaar. Na 80 minuten moest ook Forum Sport met tien man verder, nadat Gino Lauwers tegen zijn tweede gele kaart opliep.

Zwammerdam Het lukte Zwammerdam zaterdag opnieuw niet om punten te pakken. Bij degradant Be Fair leek de ploeg van Rob de Lange af te stevenen op een puntendeling, maar kort voor tijd maakten de Waddinxveners de beslissende treffer. Na een slecht begin en een snelle 1-0 achterstand, zorgde Toine Kremer voor de gelijkmaker. De bezoekers speelden niet slecht, kregen een aantal kansen, maar misten - net al in vorige wedstrijden - een echte afmaker. Na een corner drie minuten voor tijd, scoorde Be Fair de 2-1. Daarna kreeg Zwammerdam nog een handvol kansen, maar bleef het opnieuw met lege handen.

Aarlanderveen Tegen Rijnstreek boog Aarlanderveen 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning. Jorn Poelwijk maakte de 1-1. Via Kafel Voorn en opnieuw Poelwijk werd het 1-3. Dankzij de tweede zege klom Aarlanderveen naar de zevende plaats op de ranglijst.