• eigen foto

De Alphense Talkshow: Lijsttrekkers lichten plannen toe

ALPHEN Alle partijen die mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart hebben aangegeven dat zij het beste voor hebben met de kleine kernen. Wat zijn hun plannen? Hoe gaan zij dat doen? De zeven kleine kernen in de gemeente Alphen aan den Rijn voelen zich achtergesteld bij het grote Alphen. Alle partijen denken daar kiezers te kunnen winnen. Ze zullen luisteren, hebben lokale kandidaten en beloven de kernen van alles. De Alphense Talkshow wordt aanstaande zaterdag, 3 maart gehouden in café Alphens in theater Castellum aan het Rijnplein 1-3. De inloop is vanaf 15.30 uur. De talkshow wordt gehouden van 16.00 - 17.00 uur.

De volgende vragen komen aan de orde: Wat krijgen de dorpsraden te zeggen? Krijgen zij een budget voor lokale activiteiten? Wat doet u voor de kernen?

Alle lijsttrekkers van de partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Alphen aan den Rijn zijn uitgenodigd om hun plannen toe te lichten en te debatteren. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de discussie aan te horen en om mee te praten door vragen te stellen aan de gasten aan tafel.

Voor de pauze worden 4 kandidaten gehoord en na de pauze nog eens 4 kandidaten. De opzet van De Alphense Talkshow is deze keer anders dan normaal te doen gebruikelijk. Na een korte pitch van 1 minuut over het onderwerp veiligheid, waarbij de kandidaten hun speerpunten op het gebied van veiligheid presenteren worden de gasten aan tafel een aantal dilemma's voorgelegd. Waarop men kort reageert met ja of nee / voor of tegen / eens of oneens. Op basis van de keuze wordt daarna door de kandidaten inhoudelijk op de stellingen gereageerd.

Wie de gasten aan tafel zijn wordt de komende week bekendgemaakt via Facebook (www.facebook.com/talkshowalphen) en website (https://alphendat.wordpress.com) van De Alphense Talkshow. De muziek wordt deze keer verzorgd door Refined.

De toegang tot De Alphense Talkshow is helemaal gratis. Na afloop van de show is er uitgebreid de gelegenheid tot napraten met een drankje.