• Kim Horn, Maartje Noordermeer, en GroenLinks raadslid Erik van Zuylen vinden dat Alphen niet achter mag blijven.

    Eigen foto

Regenboogguerilla door jongeren GroenLinks

ALPHEN Jongeren die actief zijn bij GroenLinks voerden woensdag 14 maart een heuse guerilla-actie uit. Gewapend met stoepkrijtspuitbussen maakten ze een grote regenboog op de straatstenen van het Rijnplein. Met de actie vragen de jongeren aandacht bij de gemeente voor een permanent regenboogwerk, zoals een zogeheten 'gaybrapad' of een regenboogtrap.

Dertig steden, waaronder vergelijkbare gemeenten zoals Leiden, Haarlem, Hoofddorp en Gouda, hebben er al één: een regenboogzebrapad. Regenboog- of gaybrapaden worden aangelegd om aandacht te vragen voor de acceptatie van LHBT's: lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. De jongeren van GroenLinks vinden dat Alphen aan den Rijn niet langer achter kan blijven. Daarom roepen zij op tot de plaatsing van een officieel regenboogwerk. Na de gemeenteraadsverkiezingen dient GroenLinks daarvoor een voorstel in bij de raad.

Kim Horn, één van de initiatiefnemers en nummer 7 op de kandidatenlijst van GroenLinks: ,,GroenLinks Alphen aan den Rijn wil Alphen graag toevoegen aan de lijst met steden die openstaan voor seksuele diversiteit. Met onze regenboog willen we aandacht vragen voor ons burgerinitiatief. Als minstens honderd inwoners van Alphen aan den Rijn ons plan ondertekenen, dan maken we samen onze stad nog kleurrijker met een blijvend regenboogzebrapad. Deze regenboog is na een paar regenbuien weer verdwenen."