• PR

Aster ontvangt college

ALPHEN Het volledige college van b en w en een delegatie van ondernemersvereniging VOA bezochten afgelopen week het nieuwe kantoor van het Alphense ICT-bedrijf Aster. Aan de Henry Dunantweg werden zij ontvangen door algemeen directeur Richard Vermeer, operationeel directeur Casper de Leuw en sales manager Saskia Kruijswijk.

Het college bezoekt elk kwartaal een bijzonder bedrijf uit de gemeente Alphen aan den Rijn, op voordracht van de Vereniging Ondernemers Alphen (VOA). Dit keer viel de eer te beurt aan het snel groeiende Aster, dat in de loop der jaren steeds meer vergroeid is geraakt met Alphen aan den Rijn. Zowel in klantenbestand als in personeel; Aster werkt graag met lokale mensen en moedigt werknemers van buiten Alphen aan zich hier te vestigen. Voor dit 'ambassadeurschap' ontving het bedrijf tijdens het bezoek complimenten van burgemeester Liesbeth Spies (CDA).

De delegatie van b en w bestond naast Spies uit wethouders Ed de Leest (D66), Kees van Velzen (CDA), Han de Jager (CDA), Gerard van As (Nieuw Elan) en Michel du Chatinier (ChristenUnie). Namens de VOA gaven voorzitter Eric Carree, Gerard van der Klauw (penningmeester), Bas de Lange (commissie arbeidsmarkt), Diederik Oosting (commissie infrastructuur) en Petra Burgmeijer (secretaris) acte de présence.

Na presentaties over het bedrijf, en een discussie over wonen en werken in Alphen, volgde een rondleiding door het nieuwe pand. Ook was er een ontmoeting met Aster-medewerker Abdul, een statushouder uit Syrië.

"Het is altijd goed om bedrijven en ondernemers in Alphen nog beter te leren kennen", zei burgemeester Spies na afloop. "Ik heb ik elk geval een hoop geleerd over de werking van een ICT-bedrijf." De burgemeester sprak de hoop uit dat de kennismaking een basis legt voor meer samenwerking in de toekomst. "Met elkaar maken we van Alphen een plek waar heel mooi gewoond, gewerkt en geleefd kan worden."