• Eigenaar Paul Tap: - Met onze schoenen proberen we je beter op weg te helpen. -

    Paul Mons

Beterlopenwinkel biedt voetcomfort

LEIDERDORP ,,Veel mensen hebben te weinig aandacht voor hun voeten. Iedereen koopt zomaar dezelfde Nike-schoenen, maar niet iedereen heeft dezelfde voet. Iedereen wringt zich in dezelfde maten, maar kijk eens naar je wijdtematen!"

MODIEUZE OPLOSSINGEN Aan het woord is Paul Tap van de Beterlopenwinkel, die al sinds 2006 in Leiderdorp zijn klanten bedient. Hij is de eigenaar en heeft in totaal vier vestigingen in de Randstad. ,,Bij ons staan pasvorm, voetcomfort, gezond lopen en deskundig advies hoog in het vaandel. Met onze schoenen proberen we je beter op weg te helpen.

Of je nu last hebt van overgewicht, voetklachten, houdingsklachten, of omdat het lopen je gewoon moeilijker afgaat vanwege het ouder worden: er zijn allerlei oplossingen, die onze schoenadviseur graag met je bespreekt. Of het nu gaat om gevoelige voeten, diabetes, of reuma, een standaard voetbed, of therapiezolen, er zijn veel modieuze oplossingen te vinden in onze Beterlopenwinkel."

VOETENSCAN Paul Tap heeft in Leiderdorp een enthousiast team van medewerkers om zich heen. ,,Wij werken met passie voor het vak, met gedegen kennis en met een prachtig product. Een goed schoenadvies begint met een analyse van de voeten, waarbij eventuele stand- of drukproblemen aan het licht komen. Met een scan wordt de drukverdeling onder de voet inzichtelijk gemaakt en kun je zien op welke punten er contact met de grond plaatsvindt.

Naast de bepaling van het voettype laat deze scan zien op welke punten de voet ondersteuning nodig heeft. Ook wordt gekeken naar de schoenen die je nu draagt, want: hoe stevig sta je in die schoenen? En verder stellen we natuurlijk de wijdtemaat van je voeten vast."

KWALITEITSMERKEN Er staat een indrukwekkende hoeveelheid kwaliteitsmerken in de Beterlopenwinkel. Voor bergbeklimmers en wandelaars zijn er de Meindl-schoenen. Ook de Finn Comfort - Mercedes Benz in schoenenland - en de Solidus met veter, klittenband, of een ritsje en zacht comfortabel stretchmateriaal, zijn goed vertegenwoordigd. De Ganter-schoenen, met vierpuntsroldynamiek, zorgen voor een natuurlijke afwikkeling van de voet en geven verlichting bij houdings- en rugklachten. En heb je het over comfortabel loopplezier en wijdtematen, dan moeten zéker de Nederlandse topmerken Durea en Gijs genoemd worden. Verder vind je in de winkel ook compressiesokken van Sockwell. Zij verbeteren de bloedcirculatie, zijn zeer geschikt voor mensen die de hele dag staan of zitten en zijn ook nog eens erg hip.

De voetenspecialist: ,,Wij hebben een intensieve samenwerking met onze buren hiernaast van de Praktijk voor Podologie. De registerpodologen Wim en Mark van Zijp bieden in de even weken op zaterdag van 10 tot 12 uur een gratis inloop-voetenspreekuur aan in onze winkel. Het is bedoeld voor iedereen die pijnklachten heeft bij het lopen of het staan, en er wordt dan gekeken naar je houding en je voetenstand. Vaak zijn de klachten geheel of gedeeltelijk oplosbaar."

WEBWINKEL Als je weet wat je wilt en wat je voeten nodig hebben, is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de Beterlopenwebwinkel. De schoenen worden dan binnen Nederland gratis thuisbezorgd.

Nog een laatste tip van Paul Tap: ,,Laat nou gewoon eenmaal per jaar bij ons gratis je voeten scannen. Beter laat dan nooit!"

Beterlopenwinkel, Splinterlaan 158, Leiderdorp (gratis parkeergelegenheid).

Geopend: elke dag van 9.30 uur tot 17.30 uur (op zaterdag tot 17.00 uur); zondags gesloten.

Voor meer info: www.beterlopenwinkel.nl.