• CoPicture

Pasar Malam Istimewa in winkelcentrum De Ridderhof

ALPHEN Alle zintuigen worden van donderdag 12 tot en met zondag 15 oktober weer geprikkeld in Winkelcentrum De Ridderhof. De Pasar Malam, die al sinds 2004 wordt gehouden, is inmiddels een begrip geworden in Alphen aan de Rijn en omstreken. De Indonesische geuren van al dat lekkere eten en de mooie klanken van de live muziek komen het publiek al tegemoet als de schuifdeuren van het winkelcentrum open gaan.

De Pasar Malam Istimewa in De Ridderhof is een echte pasar met een mooi cultureel podiumprogramma op twee podia en echte Indonesische restaurants. Ook is er een uitgebreide Oosterse markt met meer dan 50 kramen met een zeer gevarieerd aanbod in Oosterse producten. Wierrook, sambal, (batik) kleding, sieraden, houtsnijwerken, buddhabeelden en nog veel meer maar ook voor een Indische pitjit massage of een reading van een medium kan men er terecht.

Bij de Pasar Malam Istimewa kan men genieten van optredens van diverse artiesten en demonstraties van Indonesische dansen.

Geen Pasar zonder het authentieke Indische eten. In Alphen aan den Rijn kan men Indonesische specialiteiten proberen bij Waroeng Indonesia Djaja, van een klein snackje tot een complete maaltijd.

Sumatra Streetfood is gespecialiseerd in authentiek Sumatraans (Indonesisch) eten met als highlight Kwetiau Goreng. De maaltijden worden door de kok ter plekke met verse ingrediënten klaargemaakt. Voor de afwisseling is ook Rung Jarend aanwezig met specialiteiten uit Thailand.

Zaterdag 14 oktober komt de cd van Ester Latama uit genaamd 'Latama'. Die wordt op de Pasar Malam Istimewa om 15.00 uur gepresenteerd op het Istimewa podium. De muziek is een mix van Indische liedjes, country, dance classics en gevoelige liedjes, allemaal opgenomen met de herkenbare Latama-sound.

Behalve Ester Latama zal ook Edu Schalk optreden evenals Diana Monoarfa en Ben Peea. Andere artiesten zijn het duo Free Line, Justine Pelmelay, Ray Smith en Danny Everett.

De Indonesische dansdemonstraties worden verzorgd door Batik Dance Theatre, Aniadi Art, Warna Semesta Dance Collaboration en Peduli Seni Indonesia. In prachtige kostuums nemen zij het publiek mee op reis naar de eilanden.

Kijk voor het programma op www.istimea-events.nl