• Pieter Quint: ,,Ik laat cliënten zelf ervaren waar een mogelijke blokkade zit en help hen dan deze op te ruimen."

    Iris Versteeg

Quint.essence gestart in Woubrugge

WOUBRUGGE Pieter Quint begint in één van de gebouwen in de Quintsteeg, achter de bakkerij, (Comriekade 11, Woubrugge), een nieuwe, eigen praktijk als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut.

Loek Sassen

Quint: ,,Energetische therapie is een oeroude behandelmethode, die overal in de wereld wordt toegepast. Het is een alternatieve geneeswijze, waarbij ik mensen help naar hun eigen waarheid te zoeken. Mijn vader was bakker in hart en nieren en op zijn 94ste nog steeds actief in de bakkerij. Ik wilde destijds wel bakker worden om de winkel van mijn vader voort te zetten, maar kwam tot de ontdekking, dat ik liever met mensen werk, dan iedere dag weer opnieuw brood te moeten bakken. Toch, mede dankzij fantastische medewerkers, was ’mijn’ brood echt heel lekker."

Hij vervolgt: ,,Ik ben in 1994 aan een paranormale studie begonnen aan het Brugman College in Utrecht. En in 1997 gestart met een eigen praktijk boven de bakkerij. Vanaf 1999 woonde ik in Berlijn. In Duitsland noemt men mijn beroepsgroep Heilpraktiker en daar mag men alles doen wat een huisarts ook doet. In Nederland niet, maar dat wil ik ook helemaal niet! En acupunctuur en homeopathie is ook niet echt mijn ding.”

POSITIEF ZELFBEELD Pieter: ,,Ik kan als heldervoelende de energie of krachtenvelden van levende organismen analyseren en eventueel storende energieën verwijderen, hetgeen door veel mensen als prettig wordt ervaren, omdat pijn vermindert of wordt gevoeld als lichte kriebeling, terwijl helemaal geen fysieke aanraking plaatsvindt. De lege plek kan vaak weer worden opgevuld met een bewustzijn uit je eigen positieve zelfbeeld. Ik laat cliënten zelf ervaren waar een mogelijke blokkade zit en help hen dan deze op te ruimen.

Storingen kunnen een lichamelijke, psychische, spirituele of systemische (uit familie-omstandigheden) oorsprong hebben. Vooral door opvoeding kun je veel van je eigen waarheid verliezen. Zoals mijn kleindochter zei: 'Het is saai om te doen, wat anderen zeggen'. Waarmee zij bedoelt: 'Het is niet leuk om te doen zoals anderen van je verwachten'.

En gebleken is, dat storingen in je eigen systeem blokkades kunnen opwerpen, waardoor je ziek kunt worden.

Dat zijn vaak ziektes zonder duidelijke oorzaak, zoals: depressies, allergieën, fantoompijnen, psoriasis, reuma en rugklachten maar ook simpele wondjes, die maar niet willen genezen.

Vaak gaat het om mensen, die niet door de reguliere gezondheidszorg kunnen worden geholpen.

Als er echter wel een duidelijk beeld is, stuur ik mensen meteen terug naar de huisarts of specialist; ik ben echt niet anti-reguliere geneeskunde; mijn eigen vrouw werkt als arts in het VUMC in Amsterdam en ik was zelf een groot deel van mijn leven afhankelijk van medicijnen!

Ik help mensen ’van overleven naar leven; hier en nu in plaats van later!"

BATC Quint is aangesloten bij BATC, een organisatie die zich inzet om de belangen van aangesloten therapeuten en diens cliënten zo goed mogelijk te behartigen en zorgt voor een eerlijke, oprechte beeldvorming over natuurgerichte gezondheidszorg.

De consulten van BATC therapeuten worden door deelnemende zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

De praktijk is vanaf heden geopend en nog meer informatie is te vinden op: www.pieter-quint.nl of telefonisch via nummer: 023-2025782.