• Overhemden.com

Wat te dragen met koningsdag

Advertorial

Koningsdag komt er weer bijna aan! Een dag met oranjepret. Ter ere aan onze koning Willem Alexander. Een dag met grote feesten, vrijmarkten en oranje tompoezen. Overal in Nederland zijn gezellige barretjes en kroegjes open die mooi zijn versiert. Er heerst een gevoel van samenhorigheid in Nederland. Nederlanders gaan massaal een oranje outfit bij elkaar zoeken. Maar waarom de oranje kleur en wat doe je nou aan op deze dag? Daarom wat handige tips wat je aan kan doen op Koningsdag. Zodat je niet buiten de koets valt! En een stukje geschiedenis.

De oranje kleur

Oranje staat symbool voor Nederland. Je ziet het bij de nationale feestdagen, het  nationale voetbalelftal en ook bij grote Nederlandse bedrijven. Interessant om te weten waar die kleur vandaan komt en waarom heel Nederland op Koningsdag in het oranje gekleed is.

Het heeft allemaal te maken met het koningshuis. De Vader des vaderlands Willem van Nassau erfde de titel Prins van Oranje van zijn neef René Chalon. Bij deze titel hoorde het prinsdom Orange (Oranje) in Frankrijk, ooit het het centrum van de sinaasappelhandel. Zo werd Willem van Nassau bekend als Willem van Oranje.

Tips voor je outfit

Tip 1 - Feestkleding

Opvallende feestkleding zoals oranje shirts, slingers, hoeden of T-shirts met opdruk. Het kan allemaal op Koningsdag. Erg leuk als je naar een groot feest of festival gaat. De dresscode is vaak iets met oranje, rood, wit of blauw. Het kan eigenlijk niet gek genoeg. Kies dus iets uit waar je jezelf comfortabel in voelt en wat opvalt. Houd wel rekening met het weer, dit kan erg wisselvallig zijn.

Tip 2 - Houd het simpel

Dit is een tip als je niet naar een groot feest, festival of evenement gaat, maar naar een formeel evenement waar niet alleen bier wordt gedronken. Trek niet gelijk alles aan wat je hebt hangen in het oranje, maar kies één kledingstuk wat oranje is. Zorg dat je niet teveel kleuren combineert. Als je dit te saai vindt, kan je nog een accessoire erbij dragen. Het moet alleen niet teveel oranje worden. Als oranje je niet staat, kan je ook nog iets met de kleuren rood, wit of blauw proberen.

Tip 3 - Stijlvolle kleding

De mannen die er stijlvol uit willen zien en die niet van oranje houden of waarbij het niet staat, kunnen kiezen voor een t-shirt of overhemd met kleine oranje details. Of iets waar een klein leeuwtje of een kleine Nederlandse vlag op staat. Door de subtiele details is het zeker niet te overdreven. Het valt niet te veel op en toch heb je iets aan wat symbool staat voor de dag. Ideaal als je iets formelers hebt of er stijlvol wilt uitzien.

Tip 4 - Accessoires

Je kent ze wel. De oranje kronen, oranje overhemden vlaggetjes, oversized zonnebrillen, stropdassen en nog veel meer accessoires. Probeer om ze goed te combineren. Heb je al een oranje overhemd aan, draag dan geen oranje stropdas. Dan kan je beter voor een andere accessoire gaan, zoals een kroon of een gekke zonnebril. Als je het meer subtiel wil houden, kan je ook op een van de wangen of alle twee de rood, wit en blauwe streepjes zetten, wat de hele outfit compleet maakt. Natuurlijk dragen mannen en vrouwen al standaard een ring, horloge of ketting, maar deze accessoires gelden niet per se als onderdeel van de gehele outfit. Accessoires voor mannen die populair zijn op Koningsdag zijn bijvoorbeeld een oranje zonnebril of een pet met de nationale kleuren.

Een dag van saamhorigheid, gezelligheid en oranje. Dat is Koningsdag. Of je nou naar een feest, vrijmarkt, festival of evenement gaat, een oranje outfit is altijd leuk. Misschien niet altijd zo opvallend, maar meer subtiel. Alles kan. Oranje staat symbool voor Nederland. Dit is al sinds 1544 zo en zal nog heel lang zo blijven. Trek je feestkleding en accessoires aan voor een feest of festival. En iets subtielers is als het een formeel evenement. is. Met deze tips zie je er op Koningsdag goed uit, en val je niet buiten de koets!

Voor de mensen die gewoon moeten werken en die er toch zakelijk uit willen zien, maar wel mee willen doen met de oranjekoorts, zijn er mooie en subtiele overhemden op de website overhemden.com voor met koningsdag. Met een subtiele leeuw of oranje details. Zo doe je toch mee!